Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
16. prosinca 2019.
Ispis članka: U spomen na Dejana i Dalibora vozili bicikle i trčali po omiljenim stazama ovih velikana - Novi List

NoviList.hr

U spomen na Dejana i Dalibora vozili bicikle i trčali po omiljenim stazama ovih velikana

Rekreativna biciklijada

22. travanj 2019 14:31

Napisali: Damir Cupać , Portal Novilist.hr

Dejan Ljubas i Dalibor Kalčić dva su vrhunska sportaša i plemenita prijatelja koja su nas prerano napustila

Foto Vedran Karuza

DRAŽICE I ove godine, na Uskrsni ponedjeljak po šesti puta održana je rekreativna biciklijada u spomen na Dejana Ljubasa i Dalibora Kalčića, dva vrhunska sportaša i plemenita prijatelja koja su nas prerano napustila.

Organizatori PD Obruč – Jelenje, SDRJ Pustolovci – Rupnjak i TK Rival upriličili su biciklijadu koja prolazi omiljenim stazama dva velikana, od Jušića do Dražica, cestama koje spajaju rodnu kuću Dalibora Kalčića i zavičaj Dejana Ljubasa.

Po šesti put odana im je počast pored Rječine, uz spomen ploču u Lukežima. Nakon minute šutnje svi biciklisti popratili su start utrka: peti "Skok na Grad Grobnik", biciklističku brdsku sprint utrku, kao i šesto izdanje utrke pod nazivom "Trk na Grad Grobnik".

Po startu takmičara ostali sudionici prošli su rutu iz Lukeža, preko Jelenja, do cilja u Domu kulture Dražice, gdje je pripremljen ručak, uz podjelu nagrada za najbrže sudionike obiju utrka.

G224VK14
Biciklijada u spomen na Dejana i Dalibora / Foto Vedran Karuza

Tko su pobjednici?

Prvo mjesto u muškoj kategoriji Skoka na Grad Grobnik osvojio je Miroslav Maršanić rezultatom osam minuta i 49 sekundi (8:49), drugi je stigao Davor Pikulić (9:18), a treći Marko Mastrović (9:34).

U ženskoj konkurenciji prvakinja je Nika Begić (10:10), srebro je osvojila Antonela Juretić  (11:25), dok je treće mjesto pripalo Valentini Pilčić (13:52).

Pobjednik Trka na Grobnik ove je godine u muškoj kategoriji Vedran Dakić (9:42), a nakon njega su kroz ciljnu ravninu protrčali Ivan Stanić (11:11) te Andrej Vadlja (11:45).

U ženskoj konkurenciji najbrža je bila Ana Grbac (14:02), drugo mjesto pripalo je Mariji Kalčić (14:17), dok je treće mjesto osvojila Maria Vlacich (15:05).

Pioniri outdoor sportova

Dejan Ljubas je bio jedan od najboljih triatlonaca u Hrvatskoj, reprezentativac i višestruki prvak Hrvatske u triatlonu, duatlonu i aquatlonu.

Dalibor Kalčić je trenirao s članovima kluba, no bio je više orijentiran na avanturističke utrke, u kojima je sudjelovao s bratom Elvisom.

Godinu prije tragedije braća Kalčić bili su pobjednici najstarije hrvatske pustolovne utrke KI CHELLENGE.