Umjesto Getroa

U novom Pevecu na Škurinjama posao za 47 djelatnika

Biljana Savić

Centar se prostire na sedam tisuća kvadrata i nudi više od sto tisuća artikala



RIJEKA Novi prodajni centar Pevec otvoren je jučer na Škurinjama, u prostoru gdje je donedavno bio Getro. Novootvoreni Pevec u Rijeci prostire se na gotovo sedam tisuća četvornih metara te nudi više od 100 tisuća raznih artikala, izuzev prehrane koja više ne čini asortiman ovog trgovačkog lanca. U novom je riječkom Pevecu posao dobilo 47 djelatnika, od čega ih je 19 koji su svoj ugovor o radu prenijeli iz Getroa. Također, jučer je Pevec otvorio svoj prodajni prostor i u Karlovcu.


 – Ponosan sam na nova zapošljavanja jer Pevec kontinuirano  investira pa se otvaraju i radna mjesta. Tvrtka će ovu godinu završiti s prihodima od gotovo 870 milijuna kuna te rastom od oko 20 posto u odnosu na lanjsku godinu. Uz to, Pevec redovito, u predviđenim rokovima ispunjava svoje obveze prema dobavljačima i poslovnim partnerima. Već iduće godina očekivanja su kako će tvrtka premašiti godišnji promet od milijardu kuna, kazao nam je jučer direktor Peveca d.d. Darko Šket koji je nazočio otvorenju riječkog Peveca, ali i posjetio onaj u Industrijskoj zoni Bakar, kazavši da će mu uskoro morati malo smanjiti prodajnu površinu.


Podsjetimo, Pevec d.d. i Mercator Hrvatska, koji sada posluje u sastavu Agrokor koncerna, potpisali su ugovor kojim trgovačko društvo Pevec ulazi u šest velikih trgovina Getroa. Jedan od njih je i riječki Getro na Škurinjama, jedini riječki Getro koji je donedavno poslovao u sklopu Mercatora. U svih šest slučajeva radi se o zakupu prostora.