Uhvaćeni u oku kamere

U mjesec dana kažnjeno 939 vozača: Neslavni rekorder vozio 181 km/h u tunelu Škurinje

Marinko Glavan

Postavljanje fiksnih radarskih uređaja doprinijelo je povećanju razine sigurnosti na cestama te je utjecalo na svijest vozača da sve više poštuju ograničenja brzine koja su postavljena, poručuju iz MUP-a



RIJEKA  Gotovo tisuću kazni zbog prebrze vožnje poslano je iz Policijske uprave primorsko-goranske na kućne adrese vozača, na temelju snimki policijskih kamera za nadzor brzine postavljenih na prometnicama u Rijeci i okolici prije mjesec dana.



 Kostrena, D8, 50m nakon križanja Doričići (smjer jug) Zaobilaznica 50m prije ulaza u tunel Škurinje II (smjer istok) Tunel Pećine, prije izlaza za Tower centar (smjer istok) Zvonimirova, kod Croduxa (oba smjera) Zaobilaznica, kod čvora Draga (smjer zapad) Liburnijska, željeznički nadvožnjak (smjer centar) Zaobilaznica, 650 metara prije čvora Diračje (smjer zapad) Ljubljanska (Matulji), kod kućnog broja 4 (smjer istok) Nova cesta, kod toplane Krnjevo (smjer zapad)


Neslavni rekorder »uhvaćen« je kod tunela Škurinje, gdje je vozio brzinom od čak 181 kilometara na sat, što je trostruko više od dopuštene brzine na tom dijelu riječke zaobilaznice.




Iz PU PGŽ-a je potvrđeno kako je dosad obrađeno 939 prekršaja zabilježenih okom kamere. Koliko ih je još u obradi, nije navedeno, no iz Policijske uprave ističu kako se podaci »mijenjaju svakodnevno, s obzirom na očitavanje i skidanje podataka s uređaja«.


Najčešća su, prema podacima MUP-a prekoračenja brzine od 20 do 30 kilometara na sat u odnosu na ograničenje u naselju, sa zabilježenih 331 prekršajem, a slijede prekoračenja od 30 do 50 kilometara na sat izvan naselja, odnosno na zaobilaznici, kojih je zabilježeno 299. Na trećem mjestu s 269 prekršaja su vozači koji su u naselju vozili od 30 do 50 kilometara na sat više od ograničenja, dok se preostalih četrdeset zabilježenih prekršaja odnosi na one koji su vozili preko 50 kilometara na sat iznad ograničenja.


Najveće brzine izmjerene na pojedinim lokacijama su već spomenutih 181 km/h na riječkoj zaobilaznici, zatim 142 km/h u Kostreni, 137 kilometara na sat na Novoj cesti na Krnjevu, te 131 km/h u Zvonimirovoj ulici, pokraj Croduxove benzinske crpke.


Cijeli tekst pročitajte u tiskanom izdanju Novog lista…