Pom-F-Ri izvršio kaznu

U akvatoriju riječke luke spaljen pust: Krivac za sve nedaće Ivek Todorek otišao u dim

Marinko Glavan

Snimio Sergej DRECHSLER

Snimio Sergej DRECHSLER



Planuo je Ivek Todorek, krivac za sve nedaće u proteklih godinu dana, u akvatoriju riječke luke, gdje su najstrožu kaznu nad njim, po tradiciji, proveli članovi maškarane skupine Pom-F-Ri, studenti Pomorskog fakulteta.


Nesretni je Ivek skončao u plamenu, da bi zatim bio, za svaki slučaj, i potopljen u moru, nakon što je proteklih mjesec dana bio izvrgnut javnom ruglu i sramoti, viseći s prozora Fakulteta.


Popis zlodjela za koja ga je jednoglasno osudilo sudsko vijeće Karnevalskog suda toliko je dugačak da bi ih mogli nabrajati do idućeg Karnevala, pa nije ni bilo mogućnosti pomilovanja ili ponovnog suđenja, pa tako sve do zastare, kako je već popularna praksa kad se viđeniji zlikovci nađu pred sudom.




Gorio je Ivek zbog toga što je Ivica otišao u London bez »marice«, zbog računa KD Čistoće koji su poskupjeli za više od sto posto, zbog Horvatinčićevog obolijevanja od sinkope, kao i zbog autobusa Autotroleja koji gore svaka tri dana.


Dokazana mu je i krivica za to što se Rijeka i Istra ni nakon serije potresa prošlog ljeta nisu uspjele odvojiti od ostatka Hrvatske, kao i za podmetanje srpskih čokoladica koje je djeci dijelila hrvatska predsjednica Kolinda Grabar – Kitarović. U prilog mu nisu išle ni količine kiše u Rijeci zbog kojih će uskoro Viškovo biti prvi red do mora, kao ni amnezija Luke Modrića na suđenju Zdravku Mamiću, kao ni to što Rijeka i dalje nema autobusni kolodvor, a glavno društveno pitanje je i dalje – gdje si bio devedes’prve. Njegovom krivnjom hrvatski ribari u Savudriji ribare pod policijskom pratnjom, a i Hajduk je, nakon punih pet godina, pobijedio Rijeku.


Kad se sve zbroji, više je nego dovoljno za smrtnu kaznu. Pust je spaljen, živio Pust! A vatromet, eeee, on je bio vatromet za pamćenje.


Snimio Sergej DRECHSLER


Snimio Sergej DRECHSLER