Nova parkirna zona

U Strossmayerovoj ulici u Rijeci pod naplatu ulazi još 15 parkirnih mjesta

Ljiljana Hlača

Foto: Damir Škomrlj

Foto: Damir Škomrlj



RIJEKA Završetak Strossmayerove ulice, na potezu od nekadašnje zgrade Konstruktora pa negdje do kućnog broja 21 te kod kućnog broja 11, uskoro će biti pod naplatom, saznajemo od Rijeka prometa. S iscrtavanjem novih parkirnih mjesta krenut će se nakon što Hrvatske ceste premjeste središnju liniju prometnice na tom dijelu ulijevo (odnosno prema moru). Time će se stvoriti mogućnost da buduća parkirna mjesta budu iscrtana više na kolniku, a manje na nogostupu.


Dobar dio Strossmayerove ulice je pod stupićima (neki su doduše pod lokotom) i samo je u tom dijelu ulica bila »slobodna« za parkiranje. Zapravo u njoj većina stanara nema mjesto za parkiranje i po tom pitanju nepraktična je za stanovanje.


Kako saznajemo, u planu je iscrtavanje 15 parkirnih mjesta, od toga će dva biti za dostavu.




Projekt predviđa i mjesta za kontejnere. Također, u dužini od nekih 15 metara, od razdjelne linije uključivanja vozila iz Ulice Janka Polić Kamova na Strossmayerovu ulicu, omeđit će se fleksibilnim stupićima (međusobno razmaknutim 2,5 metara) što bi u budućnosti trebalo i taj dio čuvati od daljnjeg nepropisnog parkiranja automobila. Slični stupići su postavljeni i na prometnom trokutu ispred HKD-a s istom svrhom.


– Novim prometnim režimom zaustavit ćemo nepropisno parkiranje vozila, a sve u skladu sa Zakonom o sigurnosti prometa. Jer sva vozila koja su se do sada parkirala na tom dijelu ulice bila su zapravo nepropisno parkirana. Na ovaj način uvodimo malo reda – naveli su nam u Rijeka prometu.