Louise Casey

U Rijeku stiže humanitarka koja je znatno smanjila broj beskućnika u Engleskoj

Mirjana Grce

Louise Casey bila je ključni čimbenik znatnih društvenih promjena na razini britanske Vlade / Foto Reuters

Louise Casey bila je ključni čimbenik znatnih društvenih promjena na razini britanske Vlade / Foto Reuters

Tijekom 17 godina Louise Casey, koja nosi počasnu titulu britanske dame, bila je ključni čimbenik znatnih društvenih promjena na razini britanske Vlade. Ove promjene utemeljene su na njezinom iskustvu u predvođenju britanske karitativne organizacije usmjerene beskućnicima (Shelter)



RIJEKA U Rijeci će gostovati Louise Casey, jedna od pokretača Instituta za globalno beskućništvo, utemeljenog s ciljem rješavanja problema beskućništva na globalnoj razini te članica upravnog odbora međunarodne karitativne organizacije Depaul, čiji predstavnici djeluju i u Rijeci (Depaul Hrvatska) provodeći program u Kući utočišta, dnevnom centru za beskućnike.


Institut za globalno beskućništvo pokrenuo je inicijativu »Mjesto koje zovemo dom« kojoj je pridružena i Rijeka.


Jedan od važnijih događaja u sklopu provođenja te inicijative u Rijeci jest tribina o beskućništvu, iz globalne i lokalne perspektive, koja će u Gradskoj vijećnici biti održana 3. prosinca u 16 sati, i na kojoj će gostovati Louise Casey.




– Tijekom 17 godina Louise Casey, koja nosi počasnu titulu britanske dame, bila je ključni čimbenik znatnih društvenih promjena na razini britanske Vlade. Ove promjene utemeljene su na njezinom iskustvu u predvođenju britanske karitativne organizacije usmjerene beskućnicima (Shelter). U tome je trajno provodila i donosila inovativna odvažna i revolucionarna rješenja za probleme, od beskućništva, preko problematičnih oblika ponašanja do obitelji sa znatnim poteškoćama. Njezinim zauzimanjima i idejama u Engleskoj je broj beskućnika smanjen za dvije trećine, doznajemo u Depaulu Hrvatska.