Simpozij audiologa i fonijatara

U Hrvatskoj ugrađeno već 500 umjetnih pužnica

Barbara Čalušić

Snimio Sergej DRECHSLER

Snimio Sergej DRECHSLER

Na simpoziju će biti obilježena i 500. ugradnja umjetne pužnice koja je učinjena na Klinici za otorinolaringologiju i kirurgiju glave i vrata KBC-a Sestre milosrdnice, a bit će riječi i o novitetima iz ostalih audioloških i fonijatrijskih centara Hrvatske



OPATIJA   U Opatiji je započeo jesenski međunarodni simpozij Hrvatskog društva za audiologiju i fonijatriju pod nazivom »Aktualno u audiologiji, fonijatriji i otoimplantologiji 2018.«.


Simpozij organizira Zavod za audiologiju i fonijatriju KBC-a Rijeka u suradnji s Hrvatskim društvom za kohlearnu implantaciju, Hrvatskim društvom za audiologiju i fonijatriju i Klinikom za otorinolaringologiju i kirurgiju glave i vrata KBC-a Sestre milosrdnice.


Namijenjen je članovima Hrvatskog društva za audiologiju i fonijatriju, odnosno specijalistima koji se bave audiologijom, fonijatrijom i otoimplantologijom.




Na simpoziju će biti obilježena i 500. ugradnja umjetne pužnice koja je učinjena na Klinici za otorinolaringologiju i kirurgiju glave i vrata KBC-a Sestre milosrdnice, a bit će riječi i o novitetima iz ostalih audioloških i fonijatrijskih centara Hrvatske.


–  Jedini smo samostalni zavod u Hrvatskoj, a uz veliku pomoć KBC-a Sestara milosrdnica na ovom simpoziju obilježavamo 500 ugradnju umjetne pužnice u Hrvatskoj. KBC Sestara milosrdnica vodeća je klinika u Hrvatskoj kad je u pitanju ugradnja umjetnih pužnica i naša je želja da se suradnja KBC-a Sestara milosrdnica i KBC-a Rijeka nastavi i u budućnosti, kaže  dr. Tatjana Šepić, pročelnica Zavoda za audiologiju i fonijatriju KBC-a Rijeka. 


Zavod za audiologiju u riječkoj bolnici osnovan je još 1974. godine. Koncipiran je po europskim standardima, a bavi se dijagnostikom i rehabilitacijom sluha, slušnih poremećaja te glasa i glasovnih poremećaja.


U posljednje dvije godine Zavod je opremljen najnovijom aparaturom za objektivnu pretragu ravnoteže – VNG aparatom, te aparaturom za objektivnu pretragu sluha – BERA koja jasno pokazuje na kojem dijelu slušnoga puta od periferije prema centru postoji poremećaj.