Povratak s prosvjeda

Trećemajci se vratili u Rijeku, svojoj muci. Dočekali ih oglasi za posao u Njemačkoj

P. N.

Foto Marin Aničić

Foto Marin Aničić

Na stablima kod ulaza u brodogradilište poljepljene su poruke njemačke tvrtke EurOpus GmbH, koja traži radnike na "radilištima" u sjevernoj Njemačkoj



RIJEKA Trećemajci, njih petstotinjak, koji su danas sudjelovali na prosvjedu na Markovom trgu, vratili su se iz Zagreba u Rijeku. Točnije, vratili su se svi osim njih oko 50 koji su zapeli u Autotrolejevom autobusu u Ravnoj Gori.


Čini se da putovanja Autotrolejom ne mogu proći bez problema. U zadnje vrijeme učestali su kvarovi njihovih autobusa na gradskim i prigradskim linijama, a sad je stao i jedan od njihovih autobusa koji je prevozio trećemajce. Iz Autotroleja javljaju da su odmah po dojavi kvara uputili drugi autobus po radnike, koji bi tako također skoro mogli kući.


Foto Marin Aničić


Foto Marin Aničić





Dok trećemajci žive svoju muku i čekaju hoće li se ostvariti obećanja ministra Darka Horvata da će plaća za srpanj biti uplaćena do kraja tjedna, svoju priliku za pronalazak dobrih radnika odlučili su iskoristiti njemački poslodavci.


Na stablima kod ulaza u brodogradilište poljepljene su poruke njemačke tvrtke EurOpus GmbH, koja traži radnike na “radilištima” u sjevernoj Njemačkoj.



U potrazi su za monterima centralnog grijanja, sanitarija i klimatehnike, elektroinstalaterima, cjevarima i variocima za magistralne toplinske mreže, kao i monterima industrijskih postrojenja i cjevovoda.


Nude ugovorni radni odnos u Njemačkoj, s mirovinskim i zdravstvenim osiguranjem, osigurani smještaj, te godišnji odmor, u trajanju od 2,5 dana po odrađenom mjesecu.