Prosvjed na Markovom trgu

Trećemajci direktora nisu pustili u autobus: ‘Nismo mu mogli jamčiti sigurnost’

Orjana Antešić

Foto Silvano Ježina

Foto Silvano Ježina

U "3. maju" jutros se pojavila potreba za dodatna tri autobusa, zbog iznimno velikog odaziva radnika. No u tako kratkom vremenu ih nije bilo moguće osigurati. Jedan dio radnika tako se uputio za svojim kolegama u osobnim automobilima



“Njemu se više ne može jamčiti ni sigurnost od samog sebe, a kamoli od radnika – tim je riječima glavni povjerenik sindikata metalaca u 3. maju Juraj Šoljić prokomentirao informaciju da se rano jutros kod autobusa koji su kretali iz riječkog brodogradilišta za Markov trg pojavio i direktor Maksimilian Percan, sa željom da se ukrca.


Čovjek kojeg radnici “3. maja” smatraju prvim u lancu odgovornosti za stanje u koje su dovedeni očito nije shvatio da je onaj poziv koji su mu uputili prošli petak na skupu radnika bio samo iskaz radničke želje da u tom trenutku podijeli njihovu muku.


Kako doznajemo, direktor Percan koji je potraživanja riječkog brodogradilišta “dotjerao” do 523 milijuna kuna na račun pozajmica, službenim se “audijem” ipak samoinicijativno uputio u Zagreb.




U “3. maju” jutros se pojavila potreba za dodatna tri autobusa, zbog iznimno velikog odaziva radnika. No u tako kratkom vremenu ih nije bilo moguće osigurati. Jedan dio radnika tako se uputio za svojim kolegama u osobnim automobilima.