Natjecanje Hrvatskog sommelier kluba

Tomislav Mikinac iz restorana ‘Draga di Lovrana’ najbolji je sommelier Istre i Kvarnera

Alenka Juričić Bukarica

Pokazao najviše znanja – Tomislav Mikinac

Pokazao najviše znanja – Tomislav Mikinac

Mikinac je bio bolji od drugoplasiranog Filipa Božića iz hotela Monte Mulini te trećeplasiranog Matije Curića iz hotela Park Plaza Belvedere. U eliminacijskom natjecanju sudjelovalo je 28 natjecatelja, nakon čega se u polufinale plasiralo 12 natjecatelja, a u finalu su se ogledali upravo Mikinac, Božić i Curić



RIJEKA Tomislav Mikinac iz michelinovom zvjezdicom ovjenčanog restorana Draga di Lovrana pobjednik je Prvenstva sommeliera Istre i Kvarnera 2019., u organizaciji Hrvatskog sommelier kluba (HSK).


Mikinac je bio bolji od drugoplasiranog Filipa Božića iz hotela Monte Mulini te trećeplasiranog Matije Curića iz hotela Park Plaza Belvedere. U eliminacijskom natjecanju sudjelovalo je 28 natjecatelja, nakon čega se u polufinale plasiralo 12 natjecatelja, a u finalu su se ogledali upravo Mikinac, Božić i Curić.


Finalisti su svoje znanje i vještine iskazali u otvaranja šampanjca, dekantiranju vina, prepoznavanju vina i jakih alkoholnih pića, prepoznavanju različitih stilova piva, pogađanju »na slijepo« malvazije s četiri zemlje te istakanju magnuma.




Izvršni organizator Prvenstva bio je Emil Perdec, regionalni povjerenik HSK-a za Istru a koordinator natjecanja dr. Krešimir Mikinac, voditelj edukacije HSK-a.


Nadmetanje je bodovano po kriterijima po kojima se boduju i natjecatelji u nacionalnom prvenstvu sommeliera. Dodajmo i da je prvoplasirani Mikinac bio i jedini predstavnik Kvarnera na ovom natjecanju.