Predstavljen novi član

Šustar: Ja sam tradicijski katolik i meni je HDZ bliži nego laburisti

Dražen Ciglenečki

Šustar se zahvaljivao Karamarku na dobroj komunikaciji u stranci, obitelji na podršci i Hrvatskim laburistima čiji je bio kandidat za gradonačelnika



ZAGREB Dekan riječkog Filozofskog fakulteta Predrag Šustar predstavljen je kao velika akvizicija HDZ-a. Na konferenciju za novinare u sjedištu stranke, doduše, premda je bio najavljen, nije došao predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko, ali su novog člana najavili potpredsjednik Damir Jelić i član predsjedništva Oleg Butković, a prisutan je bio i politički tajnik Tomislav Čuljak.


– Za nas pristupanje gospodina Šustara ima dvostruko značenje, on će dati doprinos stranačkom odboru za znanost, a važan nam je i zbog njegovog doprinosa na lokalnoj razini, rekao je Jelić.


Butković je govorio o velikom danu za HDZ u Primorsko-goranskoj županiji i Rijeci.




– Ovo pokazuje da HDZ nije onakav kakvim nas prikazuju ljudi poput Željka Jovanovića. Sličnih će akvizicija u HDZ biti još, naglasio je šef HDZ-a u Primorsko-goranskoj županiji.


Šustar se zahvaljivao Karamarku na dobroj komunikaciji u stranci, obitelji na podršci i Hrvatskim laburistima čiji je bio kandidat za gradonačelnika. Istaknuo je da je on angažirani kršćanin, tradicijski katolik, tako da HDZ ipak smatra primjerenijim političkim okvirom za sebe nego što su bili laburisti.


Također je rekao da će mandat u Vijeću Grada Rijeke vratiti laburistima.