Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
10. prosinca 2019.
Ispis članka: Štićenici kraljevičkog Centra za rehabilitaciju dobili didaktičku opremu - Novi List

NoviList.hr

Štićenici kraljevičkog Centra za rehabilitaciju dobili didaktičku opremu

Donacija Torpedo Runnersa

27. siječanj 2019 21:31

Napisao: P. N.

Predstavnici Torpedo Runnersa ravnateljici Centra za rehabilitaciju Rijeka, Podružnica Kraljevica – Oštro, Orneli Klevisser-Tomašić, uručili su donaciju vrijednu 16.200 kuna

Predstavnici Torpedo Runnersa sa štićenicima Centra

KRALJEVICA Nakon uspješne prosinačke humanitarne utrke Hohoho run koja je u organizaciji Torpedo Runnersa 16. prosinca ove godine na Molo longu okupila više od 200 malih i velikih trkača, predstavnici ove trkačke skupine ravnateljici Centra za rehabilitaciju Rijeka, Podružnica Kraljevica – Oštro, Orneli Klevisser-Tomašić, uručili su donaciju vrijednu 16.200 kuna.

Riječ je o didaktičkoj opremi i drugim pomagalima za rad s djecom s teškoćama u razvoju, dok će se dio sredstava, točnije 3.600 kuna utrošiti na terapijsko jahanje štićenika u Centru za aktivnosti i terapije uz pomoć životinja na ranču Moj prijatelj u Njivicama.

Centar za rehabilitaciju Rijeka bavi se pružanjem socijalnih usluga odraslim osobama s intelektualnim teškoćama i pridruženim smetnjama i djeci s teškoćama u razvoju. U okviru stalnog smještaja u Centru, odnosno stacionaru i Podružnici Kraljevica-Oštro, borave 54 korisnika o kojima se vodi dvadesetčetverosatna skrb.

Toroedo Runners, Centar za rehabilitaciju Rijeka, donacija

– Iako igračke na prvi pogled služe za zabavu, one predstavljaju puno više od puke igre. Didaktičke igračke su igračke koje podučavaju, poboljšavaju motoričke i kognitivne sposobnosti. Nadamo se da ćete ovom iznimno vrijednom humanitarnom akcijom motivirati i neke druge ljude da društveno odgovornim ponašanjem budu pozitivan primjer u zajednici, izjavila je ravnateljica Centra Ornela Klevisser-Tomašić.

Tomu je dodala da je u ustanovi zaposlen tim stručnjaka iz raznih područja kako bi se djeci s teškoćama pružila maksimalna podrška, zaštita i skrb. Tim je sastavljen od odgajatelja-rehabilitatora, socijalnog radnika, psihologa, fizioterapeuta, medicinskih sestara i njegovateljica koji djeci pružaju psihosocijalnu i medicinsku rehabilitaciju te njegu i brigu o zdravlju. Osim socijalnih usluga stalnog smještaja i cjelodnevnog te poludnevnog boravka, u Podružnici Kraljevica-Oštro djeca ostvaruju i pravo na školovanje.

Ovoj donaciji pridonio je svaki sudionik prosinačke revijalne utrke, čija je kotizacija iznosila 50 kuna i koji je protrčao ili prošetao 2,4 km dugom trasom riječkog lukobrana. Prikupljenim sredstvima, prema iskazanim potrebama djece i odgajatelja ovog Centra, kupljena su dva bicikla, kacige, vreće za sjedenje, mini linija, nekoliko radija s CD playerom i slušalica, fotoaparat, zidne naljepnice, kamion na daljinsko upravljanje te mnoge druge didaktičke igračke i materijali.

U akciju su se uključili i Decathlon, riječka tvtka Linit-design d.o.o. popustima i donacijom dijela potrebne opreme i didaktičkih igračaka, kao i Udruga za terapijsko, rekreativno i sportsko jahanje osoba s posebnim potrebama Moj prijatelj.