Donacija Torpedo Runnersa

Štićenici kraljevičkog Centra za rehabilitaciju dobili didaktičku opremu

P. N.

Predstavnici Torpedo Runnersa sa štićenicima Centra

Predstavnici Torpedo Runnersa sa štićenicima Centra

Predstavnici Torpedo Runnersa ravnateljici Centra za rehabilitaciju Rijeka, Podružnica Kraljevica – Oštro, Orneli Klevisser-Tomašić, uručili su donaciju vrijednu 16.200 kuna



KRALJEVICA Nakon uspješne prosinačke humanitarne utrke Hohoho run koja je u organizaciji Torpedo Runnersa 16. prosinca ove godine na Molo longu okupila više od 200 malih i velikih trkača, predstavnici ove trkačke skupine ravnateljici Centra za rehabilitaciju Rijeka, Podružnica Kraljevica – Oštro, Orneli Klevisser-Tomašić, uručili su donaciju vrijednu 16.200 kuna.


Riječ je o didaktičkoj opremi i drugim pomagalima za rad s djecom s teškoćama u razvoju, dok će se dio sredstava, točnije 3.600 kuna utrošiti na terapijsko jahanje štićenika u Centru za aktivnosti i terapije uz pomoć životinja na ranču Moj prijatelj u Njivicama.


Centar za rehabilitaciju Rijeka bavi se pružanjem socijalnih usluga odraslim osobama s intelektualnim teškoćama i pridruženim smetnjama i djeci s teškoćama u razvoju. U okviru stalnog smještaja u Centru, odnosno stacionaru i Podružnici Kraljevica-Oštro, borave 54 korisnika o kojima se vodi dvadesetčetverosatna skrb.


Toroedo Runners, Centar za rehabilitaciju Rijeka, donacija


Toroedo Runners, Centar za rehabilitaciju Rijeka, donacija





– Iako igračke na prvi pogled služe za zabavu, one predstavljaju puno više od puke igre. Didaktičke igračke su igračke koje podučavaju, poboljšavaju motoričke i kognitivne sposobnosti. Nadamo se da ćete ovom iznimno vrijednom humanitarnom akcijom motivirati i neke druge ljude da društveno odgovornim ponašanjem budu pozitivan primjer u zajednici, izjavila je ravnateljica Centra Ornela Klevisser-Tomašić.


Tomu je dodala da je u ustanovi zaposlen tim stručnjaka iz raznih područja kako bi se djeci s teškoćama pružila maksimalna podrška, zaštita i skrb. Tim je sastavljen od odgajatelja-rehabilitatora, socijalnog radnika, psihologa, fizioterapeuta, medicinskih sestara i njegovateljica koji djeci pružaju psihosocijalnu i medicinsku rehabilitaciju te njegu i brigu o zdravlju. Osim socijalnih usluga stalnog smještaja i cjelodnevnog te poludnevnog boravka, u Podružnici Kraljevica-Oštro djeca ostvaruju i pravo na školovanje.


Ovoj donaciji pridonio je svaki sudionik prosinačke revijalne utrke, čija je kotizacija iznosila 50 kuna i koji je protrčao ili prošetao 2,4 km dugom trasom riječkog lukobrana. Prikupljenim sredstvima, prema iskazanim potrebama djece i odgajatelja ovog Centra, kupljena su dva bicikla, kacige, vreće za sjedenje, mini linija, nekoliko radija s CD playerom i slušalica, fotoaparat, zidne naljepnice, kamion na daljinsko upravljanje te mnoge druge didaktičke igračke i materijali.


U akciju su se uključili i Decathlon, riječka tvtka Linit-design d.o.o. popustima i donacijom dijela potrebne opreme i didaktičkih igračaka, kao i Udruga za terapijsko, rekreativno i sportsko jahanje osoba s posebnim potrebama Moj prijatelj.