Potvrdio EPK

Šok i nevjerica: Oliver Frljić odustao od suradnje s EPK-om

Kim Cuculić

Foto Damir Škormlj

Foto Damir Škormlj

Frljić je odustao od daljnje suradnje na pripremi kazališnog dijela programa



RIJEKA Već se neko vrijeme u riječkim kuloarima priča o tome da je došlo do prekida suradnje između kazališnog redatelja Olivera Frljića i Rijeke 2020 – Europske prijestolnice kulture. Sada smo za to dobili i službenu potvrdu iz Rijeke 2020.


– Oliver Frljić bio je od 2016. godine uključen kao vanjski suradnik u pripremu dijela kazališnog programa unutar programskog pravca »Doba moći«, koji zajednički vode Rijeka 2020 i HNK Ivana pl. zajca, a suradnja je bila ugovorena do kraja 2018. godine.


U tom segmentu trenutno se radi na definiranju strukture programa i proračuna pojedinih produkcija, pa je s tim u vezi predloženo da se odustane od produkcije predstave grupe Rimini Protokoll, jer se taj projekt nije razvijao u smjeru koji smo očekivali.




Oliveru Frljiću to nije bilo prihvatljivo pa je i prije kraja 2018. za kada je najavio odlazak iz projekta EPK-a, odustao od daljnje suradnje na pripremi kazališnog dijela programa.


Prekid suradnje s Oliverom Frljićem neće utjecati na pripreme za realizaciju kazališnih produkcija na najvišoj europskoj razini u sklopu projekta Rijeka 2020 Europska prijestolnica kulture.


Vjerujemo da će biti prilike za daljnju suradnju između Olivera Frljića i projekta Rijeka 2020 Europske prijestolnice kulture na drugačije načine, onoliko koliko mu to budu dopuštale obaveze koje ima u inozemstvu – piše u odgovoru koji potpisuje Edi Jurković, glavni voditelj strateških komunikacija Rijeke 2020.