Ugovoreni radovi

Sljedeći tjedan počinje proširenje groblja u Cerniku

Sanja Gašpert

Foto R. Brmalj

Foto R. Brmalj



ČAVLE Početkom sljedećeg tjedna započinje projekt proširenja groblja u Cerniku, ukupno vrijedan 2,7 milijuna kuna, u sklopu kojega će biti izgrađena dva nova polja s ukupno 203 grobnice, odnosno 681-im ukopnim mjestom. Tim je povodom danas u prostorijama Općine Čavle potpisan ugovor između načelnice Općine Čavle Ivane Cvitan Polić, predstavnika izvođača radova, tvrtke Cenoza promet d.o.o. iz Rijeke (Damir Medvedić) te stručnog nadzora nad radovima, tvrtke Plan projekt d.o.o. (Krešimir Persen, dipl. ing.), također iz Rijeke.


– Riječ je o još jednom velikom, kapitalnom projektu Općine Čavle. Priprema za proširenje cerničkog groblja započela je još 2015. godine s izradom projektne dokumentacije, koju je izradila tvrtka Arheo d.o.o iz Zagreba. U sklopu projekta proširenja izgradit će se dva nova polja s ukupno 203 grobnice, odnosno 681 ukopnim mjestom, a vrijednost radova je 2,7 milijuna kuna. Izgradit će se polja J i K kao samostalne uporabne cjeline. Veseli nas spremnost izvođača da već u ponedjeljak krene s radovima, obzirom da su na samom groblju u Cerniku slobodne samo tri grobnice.


Podsjećamo da je zadnje proširenje groblja u Cerniku bilo 2010. godine, kaže načelnica Općine Čavle Ivana Cvitan Polić. Dodaje kako je rok za izvođenje jednog polja 90 radnih dana, a za oba 180 radnih dana. Uporabnu dozvolu ishodit ćemo u dvije faze, tako da bi nova slobodna mjesta mogla biti spremna već početkom iduće godine. Ovim proširenjem, kao i onim u Gradu Grobniku prije dvije godine, Općina je osigurala dovoljno grobnih mjesta za narednih deset i više godina, ističe Cvitan Polić.Podsjetimo, projektom proširenja groblja u Gradu Grobniku izgrađeno je 78 grobnica s 242 ukopna mjesta.