Serija požara

Šef Autotroleja dao ostavku, novi se još ne javlja. Ima li ikoga da riješi zapaljive buseve?

Marinko Glavan

Foto Sergej Drechsler

Foto Sergej Drechsler

Autotrolej je već raspisao natječaj za novog direktora, a otvoren je do idućeg petka. Kako neslužbeno saznajemo, dosad nije još pristigla niti jedna prijava



RIJEKA Direktor riječkog javnog prijevoznika Marin Rajčić podnio je ostavku na to mjesto, kako nam je potvrdio, iz osobnih razloga.


– O ostavci sam izvijestio skupštinu i osnivače društva. Ostavku podnosim isključivo iz osobnih, odnosno obiteljskih razloga, te ona nije ni na koji način povezana s bilo kojim razlogom vezanim uz poslovanje društva Autotrolej, rekao je Rajčić.


U dvije godine mandata Rajčić je pokrenuo najveći projekt nabavke novih autobusa u povijesti »Autotroleja«, kroz dva natječaja kojima će veći dio cijene nabavke čak 52 autobusa i minibusa subvencionirati Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture, odnosno kroz projekt »Jačanje sustava javnog prijevoza«, u sklopu strateškog cilja Urbane aglomeracije.




Postupak nabave trebao bi biti okončan do kraja ove godine, pri čemu će Ministarstvo sa stopostotnim iznosom financirati nabavku 16 solo i četiri zglobna autobusa, pogonjenih diesel motorima, dok će još deset minubuseva, sedam zgobnih autobusa, te 15 solo buseva, ukupno vrijednih oko 55 milijuna kuna, biti sufinancirano s 85 posto ukupnog iznosa, dok će preostalih 15 posto biti osigurano iz vlastitih sredstava komunalnog društva.


Foto Vedran Karuza


Foto Vedran Karuza



Isporukom ovih autobusa, predviđenom za iduću godinu, Autotrolej planira rashodovati šezdesetak starijih vozila, čime će prosječna starost voznog parka biti spuštena na svega šest godina.


S druge strane, za Rajčićeva mandata na površinu su isplivali i problemi poput onih sa serijom požara na autobusima Autotroleja, u kojima pukom srećom, ali i zahvaljujući pravovremenim reakcijama vozača, u nekim slučajevima i građana, nitko od putnika nije stradao.


Autotrolej je već raspisao natječaj za novog direktora, a otvoren je do idućeg petka. Kako neslužbeno saznajemo, dosad nije još pristigla niti jedna prijava.


Foto Vedran Karuza


Foto Vedran Karuza