Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
22. studenoga 2019.
Ispis članka: SEZONA LOVA NA ŽUPANA Komadina: Uprava Ekoplusa je izgubila povjerenje - Novi List

NoviList.hr

SEZONA LOVA NA ŽUPANA Komadina: Uprava Ekoplusa je izgubila povjerenje

Burno na Županijskoj skupštini

27. rujan 2018 11:16

Napisao: Tihana Tomičić

No, vijećnici nisu bili zadovoljni odgovorima, te su Akcija mladih i Živi zid nakon istupa svog vijećnika Bojana Kurelića napustili sjednicu, te najavili da uopće neće sudjelovati u radu Skupštine dok Županija ne donese zaključke o Marišćini.

Snimila Tihana Tomičić

Župan Zlatko Komadina izjavio je danas na aktualnom satu Županijske skupštine kako je "činjenica da Uprava Ekoplusa više nema povjerenje ni vijećnika ni građana". Niz vijećnika pitao je o stanju na Marišćini, a Komadina im je odgovorio kako će o smjeni direktora Ekoplusa odlučiti osnivači, no također i da je jasno da situacija na Marišćini nije dobra.

- Naložili smo direktoru da otkloni uzroke smrada i nađe tehničko rješenje da se ovakva situacija više ne ponavlja. Također, podržali smo načelnicu Viškova u tome da se osnuje neovisna ekspertna skupina koja će utvrditi uzroke i predložiti mjere za Marišćinu. Izgubilo se povjerenje u Upravu i zato će se osnovati ekspertna grupa koja će biti vjerodostojna i kojoj će građani vjerovati, rekao je Komadina, iz čega se može zaključiti da uskoro slijedi smjena Josipa Dedića.

To je potvrdio i pročelnik za razvoj Ljudevit Krpan:

- Imate pravo, tolerancija za ovakve incidente mora biti nulta. Sustav mora funkcionirati točno tako kako piše u uporabnoj dozvoli za CZGO Marišćina.

No, vijećnici nisu bili zadovoljni odgovorima, te su Akcija mladih i Živi zid nakon istupa svog vijećnika Bojana Kurelića napustili sjednicu, te najavili da uopće neće sudjelovati u radu Skupštine dok Županija ne donese zaključke o Marišćini.

- Tri i pol mjeseca čekamo zaključke o Marišćini koje ste obećali. a u međuvremenu ljudi gore ne mogu živjeti u svojim kućama. Župane, kako izgleda vaše jutro? Moje svako jutro izgleda tako da se spremim djecu za vrtić i školu, izađem van i da svi zajedno ne možemo disati od nesnosnog smrada. A vi tri i pol mjeseca šutite! Zato izlazimo van, rekao je Kurelić, te je pet vijećnika napustilo Skupštinu.

- Očito, počela je sezona lova na župana. Marišćina uopće nije naša nadležnost, mi nismo morali u to ići, nego smo odradili posao za gradove i općine. Ali, to vas ne zanima, prvo nas se poziva, a onda nas se proziva, rekao je Komadina vijećnicima.

HDZ-ovac Dinko Beaković najavio je pak kaznenu prijavu protiv župana zbog slučaja bivšeg pročelnika za kulturu Valerija Jurešića.

- Vi ste bili nalogodavac svih tih nezakonitih natječaja, poručio mu je Beaković,, a Komadina je na to odgovorio: " Neki dan sam u dogovoru sa svojom obitelji odlučio odbaciti tužbu za klevetu koju sam protiv vas planirao podnijeti. A evo, sad već imam najavu o vašoj kaznenoj prijavi, hvala vam".