Burno na Županijskoj skupštini

SEZONA LOVA NA ŽUPANA Komadina: Uprava Ekoplusa je izgubila povjerenje

Tihana Tomičić

Snimila Tihana Tomičić

Snimila Tihana Tomičić

No, vijećnici nisu bili zadovoljni odgovorima, te su Akcija mladih i Živi zid nakon istupa svog vijećnika Bojana Kurelića napustili sjednicu, te najavili da uopće neće sudjelovati u radu Skupštine dok Županija ne donese zaključke o Marišćini.



Župan Zlatko Komadina izjavio je danas na aktualnom satu Županijske skupštine kako je “činjenica da Uprava Ekoplusa više nema povjerenje ni vijećnika ni građana”. Niz vijećnika pitao je o stanju na Marišćini, a Komadina im je odgovorio kako će o smjeni direktora Ekoplusa odlučiti osnivači, no također i da je jasno da situacija na Marišćini nije dobra.


– Naložili smo direktoru da otkloni uzroke smrada i nađe tehničko rješenje da se ovakva situacija više ne ponavlja. Također, podržali smo načelnicu Viškova u tome da se osnuje neovisna ekspertna skupina koja će utvrditi uzroke i predložiti mjere za Marišćinu. Izgubilo se povjerenje u Upravu i zato će se osnovati ekspertna grupa koja će biti vjerodostojna i kojoj će građani vjerovati, rekao je Komadina, iz čega se može zaključiti da uskoro slijedi smjena Josipa Dedića.


To je potvrdio i pročelnik za razvoj Ljudevit Krpan:




– Imate pravo, tolerancija za ovakve incidente mora biti nulta. Sustav mora funkcionirati točno tako kako piše u uporabnoj dozvoli za CZGO Marišćina.


No, vijećnici nisu bili zadovoljni odgovorima, te su Akcija mladih i Živi zid nakon istupa svog vijećnika Bojana Kurelića napustili sjednicu, te najavili da uopće neće sudjelovati u radu Skupštine dok Županija ne donese zaključke o Marišćini.


– Tri i pol mjeseca čekamo zaključke o Marišćini koje ste obećali. a u međuvremenu ljudi gore ne mogu živjeti u svojim kućama. Župane, kako izgleda vaše jutro? Moje svako jutro izgleda tako da se spremim djecu za vrtić i školu, izađem van i da svi zajedno ne možemo disati od nesnosnog smrada. A vi tri i pol mjeseca šutite! Zato izlazimo van, rekao je Kurelić, te je pet vijećnika napustilo Skupštinu.


– Očito, počela je sezona lova na župana. Marišćina uopće nije naša nadležnost, mi nismo morali u to ići, nego smo odradili posao za gradove i općine. Ali, to vas ne zanima, prvo nas se poziva, a onda nas se proziva, rekao je Komadina vijećnicima.


HDZ-ovac Dinko Beaković najavio je pak kaznenu prijavu protiv župana zbog slučaja bivšeg pročelnika za kulturu Valerija Jurešića.


– Vi ste bili nalogodavac svih tih nezakonitih natječaja, poručio mu je Beaković,, a Komadina je na to odgovorio: ” Neki dan sam u dogovoru sa svojom obitelji odlučio odbaciti tužbu za klevetu koju sam protiv vas planirao podnijeti. A evo, sad već imam najavu o vašoj kaznenoj prijavi, hvala vam”.