Viškovo

SDP: Reformisti blate mlade ljude, koji tek stječu prva iskustva u društvenom djelovanju

Andrej Petrak

Snimio Damir ŠKOMRLJ

Snimio Damir ŠKOMRLJ

Služi se obmanjivanjem javnosti tvrdeći da je izabrano pet SDP-ovih kandidata. Javno su dostupni podaci o predlagačima kandidata, te tako i gospodinu Romihu  i NS - Reformistima. Stranka čiji je sada bio kandidat nakon što se ranije razišao od svojih prethodnih stranaka, prvo je bio član SDP-a, pa potom PGS-a, organizirala je konferenciju za novinare s koje poruke nisu ni istinite ni dobronamjerne, reagiraju Općinski odbor i Forum mladih SDP-a Viškovo



VIŠKOVO Općinski odbor i Forum mladih SDP-a Viškovo osvrnuli su se na reakcije na izbor članova Savjeta mladih, koje ni tjedan nakon donošenja odluke ne jenjavaju.


– Izbor članova Savjeta mladih na samoj sjednici protekao je mirno, bez ijednog prijavljenog za raspravu. Čitalo se imena kandidata, podijelili glasački listići, potom su članovi vijeća glasali, te su konačno pročitani rezultati glasanja. Donesena je odluka gotovo bez i jedne na sjednici izgovorene riječi o kandidatima i predlagačima. Sjednici općinskog vijeća prethodio je proces kandidiranja i formalne kontrole kandidatura koju su prošli svi prijavljeni. Održane su sjednice Odbora za izbor i imenovanje, Klubova vijećnika, Međustranački kolegij. Ni jednom od tih prigoda nije došla ni pisana ni usmena primjedba ili prijedlog od bilo koje strane na predložene kandidate, objašnjavaju.


Jedan od kandidata pogođen svojim neizborom potom je postao vrlo aktivan u davanju etiketa o podobnosti i navodnoj stranačkoj pripadnosti mladih koji su izabrani, bavi se analizom obiteljske povezanosti i sličnim, dodaju viškovski SDP-ovci.




– Služi se obmanjivanjem javnosti tvrdeći da je izabrano pet SDP-ovih kandidata. Javno su dostupni podaci o predlagačima kandidata, te tako i gospodinu Romihu  i NS – Reformistima. Stranka čiji je sada bio kandidat nakon što se ranije razišao od svojih prethodnih stranaka, prvo je bio član SDP-a, pa potom PGS-a, organizirala je konferenciju za novinare s koje poruke nisu ni istinite ni dobronamjerne. Zanemaruje se činjenica da su dva izabrana kandidata po prijedlogu najveće udruge građana s područja općine Viškovo i to Halubajskih zvončara, te jedan iz jedne od rijetkih udruga koja za cilj ima očuvanje tradicije i običaja našeg kraja, konkretnije naselja Marčelji. Preostala dva kandidata došla su iz reda Foruma mladih SDP-a i ti članovi nisu ujedno i članovi Socijaldemokratske partije Hrvatske, pojašnjavaju.Na konferenciji NS – Reformisti su naveli imena i prezimena mladih ljudi i sve ih redom proglasili članovima SDP-a i PGS-a, te članovima tri obitelji. 


– Nekorektno je navoditi imena i pri tome iznositi netočne podatke, o mladim ljudima koji svi manje-više kreću stjecati prva iskustva u javnom radu i društvenom djelovanju i to na funkciju koju će obavljati volonterski i bez prava na novčanu naknadu. NS – Reformisti etiketirali su mlade ljude, nisu sačekali ni da predstave svoj program djelovanja ono po čemu će se vidjeti imaju li stav i viziju, te žele li aktivno sudjelovati u kreiranju politike o mladima i za mlade. Jasan je cilj ovakve kampanje, etiketirati, omalovažavati, sve kako bi tim prozvanim mladim ljudima prisjelo bavljenje javnim pozivom i društveni angažman. I umjesto njih dobili priliku ambiciozni, nedosljedni i oportunistički nastrojeni pojedinci, koji dosadašnje povjerenje nisu opravdali svojim radom i zalaganjem, a sami će se prepoznati bez da ih imenujemo, reagiraju Općinski odbor i Forum mladih SDP-a Viškovo.