Festival tehničke kulture

Riječki školarci i gosti razgledali električni karting šibenskih inovatora

Andrej Petrak

Snimio Vedran KARUZA

Snimio Vedran KARUZA

Posjetitelji su kao posebnu atrakciju mogli razgledati električni karting Društva inovatora Faust Vrančić iz Šibenika, a izloženi su bili i instrumenti koje zagrebačka Zajednica tehničke kulture koristi za edukaciju djece s posebnim potrebama. Svoje djelovanje prezentirale su učeničke zadruge Bobovac Osnovne škole Fran Krsto Frankopan iz Broda na Kupi te zadruga riječke OŠ Srdoči



RIJEKA Brojne udruge, članice ZTK Rijeka, predstavile su svoje djelovanje na Danu tehničke kulture na Korzu – Festivalu tehničke kulture, koji je okupio i riječke osnovne i srednje škole, ali i goste iz drugih krajeva Hrvatske.


U okviru manifestacije održano je premijerno izdanje Poduzetničkog dana tehničke kulture, organizirano u suradnji s In klubom inovatora Rijeka.


Posjetitelji su kao posebnu atrakciju mogli razgledati električni karting Društva inovatora Faust Vrančić iz Šibenika, a izloženi su bili i instrumenti koje zagrebačka Zajednica tehničke kulture koristi za edukaciju djece s posebnim potrebama.




Svoje djelovanje prezentirale su učeničke zadruge Bobovac Osnovne škole Fran Krsto Frankopan iz Broda na Kupi te zadruga riječke OŠ Srdoči.


Budući da su Dan tehničke kulture na Korzu organizirano posjetili brojni riječki osnovnoškolci i srednjoškolci, može se reći da su se i mladi i stariji građani na jednom mjestu mogli upoznati s radom brojnih udruga riječke tehničke kulture te se ujedno potaknuti na uključenje u njihove aktivnosti.


Zajednica tehničke kulture Rijeka promovirala je stvaralaštvo 62 članice, od kojih je njih 23 direktno sudjelovalo u manifestaciji, kao i modelarske radionice Tehnički centar mladih pri ZTK Rijeka.


Dan tehničke kulture na Korzu održan je uz financijsku potporu Grada Rijeke, sponzor manifestacije je Triglav osiguranje, a medijski pokrovitelji Novi list, Hrvatski radio – Radio Rijeka i Kanal Ri.