Izvođenje zvijezde

Riječki kolektiv Aupičku za Valentinovo briše Jugoslaviju iz kolektivnog sjećanja

Portal Novilist.hr

Foto Screenshot Facebook

Foto Screenshot Facebook



Riječki kolektiv Aupičku ove godine za Valentinovo, 14. veljače, na Korzu upriličuje jedan poseban događaj: upravo na dan ljubavi iz kolektivnog sjećanja namjeravaju “izbrisati najveći izvor mržnje utkan u svako hrvatsko biće – sjećanje na Jugoslaviju”.


– Spominjanje ove zločinačke tvorevine preko noći će biti izbačeno iz knjiga, udžbenika i radnih bilježnica za osnovnu i srednju školu, a vrijeme proteklo između ’45. i ’90. ostat će zapamćeno kao ono-o-kojem-se-ne-govori.


Simboličnim izvođenjem gimnastičke zvijezde iz uma će svakog okupljenog poštenog domoljuba nestati i najmanja uspomena na doba najvećeg mraka ikad zabilježenog nakon otkrića vatre, a nestat će i mrske građevine iz tog perioda, kao što su Titov most, tunel Učka i čitavo Škurinje, najavljuju.




Svakom sudioniku koji izvede zvijezdu svečano će biti uručen novi rodni list s datumom prema odabiru, prije ’41. ili nakon’ 91. Najbolju zvijezdu nagradit će prigodnim domoljubnim darom.


– Kako bi brisanje Jugoslavije iz kolektivne memorije prošlo u čim veselijem ozračju i bez trajnih posljedica, pobrinuti će se najpoznatiji Hrvat 20. stoljeća, koji je ovaj postupak jednom, greškom, primijenio i na sebi, gospodin F.


Vidimo se na Korzu! Dovedite svoje bolje polovice, poziv je Riječanima odaslan iz kolektiva Aupičku.


Više informacija dostupno je na eventu na Facebooku OVDJE.