Kupanje, more, kupači...

Riječke plaže dupkom pune: Baš kako i treba biti na ljetni solsticij…

Slavica Mrkić Modrić

Foto Roni Brmalj

Foto Roni Brmalj



RIJEKA Dan kakav i treba biti kad se spominje ljetni solsticij! K tome još i spojeni blagdani, pa nikakvo čudo što su plaže duž Kvarnera i otoka u petak bile dupkom pune. Neki na suhom, neki u moru, a svi pod nekih tridesetak stupnjeva Celzijusa.


Ljeto u punom zamahu, rekli bi neki i pritom uživali, no uvijek postoje i oni koji bi ga rado mijenjali za zimu, pa im ovakvi prizori kakve su snimili naši fotoreporteri samo bude poriv na pomicanje klime za još koji stupanj u minus.


Snimio Roni BRMALJ


Snimio Roni BRMALJ





Svatko ima pravo na svoje ljeto, a ono što je najvažnije je da su nadležne službe rekle kako je more na riječkim, ali i na ostalim plažama duž Kvarnera i “pod stalnom kontrolom” i čisto. Zagađenju bilo koje vrste ni traga. Neka tako i ostane.


Ono što neće ostati, kažu karte Državnog hidrometeorološkog zavoda je sunčano. Već u subotu nad Kvarnerom, kao i u velikom dijelu ostatka Hrvatske oblaci, kiša i pad temperature. Ni nedjelja ne donosi optimističkiju prognozu, no već od ponedjeljka ljeto se vraća na svoje.


Slijede nam temperature preko 30 stupnjeva, more zagrijano na nekih 23 do 24 stupnja i UV indeks s kojim se nije šaliti.


Eto, kako i u životu – uvijek poslije kiše dolazi sunce pa tko ga voli na plažu, a tko ne pod klimu.