Eksplozivna sredstva

Riječka policija javlja: Na području Drenove Riječanin pronašao minu iz II. Svjetskog rata

P. N.

foto: Damir Škomrlj

foto: Damir Škomrlj

- Trojica građana s područja Gorskog kotara i otoka Krka dragovoljno su predala 80 komada različitog streljiva, 12 komada detonirajućih kapisli te dijelove pištolja, javlja Pu Primorsko-goranska te zahvaljuje savjesnim građanima.



Na šumskom području Drenove u Rijeci jedan šetač pronašao je zaostalu minu iz II. svjetskog rata. Policijski službenici Protueksplozijskog odjela preuzeli su je i pohranili, do skorog uništenja, priopćila je PU Primorsko-goranska.


U protekla dva dana na području nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske, javljaju iz policije, građani su pronašli i dragovoljno predali policiji različita minsko-eksplozivna sredstava.


– Trojica građana s područja Gorskog kotara i otoka Krka dragovoljno su predala 80 komada različitog streljiva, 12 komada detonirajućih kapisli te dijelove pištolja, javlja Pu Primorsko-goranska te zahvaljuje savjesnim građanima.




Iz policije ujedno napominju kako je u sklopu akcije „Manje oružja – manje tragedija“ moguće bez ikakvih prekršajnih ili kaznenih sankcija dragovoljno predati sve vrste oružja i eksplozivnih sredstava.


– Posebno molimo građane da takva sredstva ne ostavljaju na odlagalištima otpada ili na drugim otvorenim prostorima u prirodi kao što su šume, rijeke, jezera i mora, jer time ugrožavaju živote drugih ljudi. Za dragovoljnu predaju oružja i ostalih eksplozivnih sredstava dovoljno je nazvati policiju na broj 192 ili najbližu policijsku postaju. Po pozivu će na adresu građana doći policijski službenici u civilnoj odjeći i s vozilom bez oznaka čime se građanima jamči anonimnost, kao i sigurno preuzimanje tih sredstva, poručuju iz policije.