Puno kazalište

Radetzky marš u ritmu pljeska malih Riječana: Dječji novogodišnji koncert oduševio i male i velike gledatelje

Marinko Glavan

Foto S. Drechsler

Foto S. Drechsler



RIJEKA Dječji novogodišnji koncert u izvedbi Orkestra opere HNK Ivana pl. Zajca oduševio je danas puno gledalište mališana, ali i njihovih odraslih pratitelja. Orkestrom je ravnao dirigent Yordan Kamdzhalov, a u nešto više od sat vremena izvedeno je niz poznatih skladbi, u programu prilagođenom dječjem uhu i uzrastu. Od Smetanine Vltave i Plesa Vatre iz opere Ljubav čarobnica Manuela de Falle, Intermezza iz Mascagnijeve Cavalleria Rusticane, preko Suite iz opere Carmen Georgesa Bizeta i marša broj 1 Edwarda Elgara, do Eljen a Magyari i Na lijepom plavom Dunavu Johanna Straussa mlađeg, a veliko finale, popraćeno spontanim pljeskom mališana u ritmu glazbe, uslijedilo je izvedbom Radetzky marša Johanna Straussa starijeg.


Po završetku koncerta, osmijeh se nije skidao s dječjih lica, kao ni njihovih mama, tata, nonića, nona i ostalih odraslih u njihovoj pratnji. – Bilo je jako lijepo. Već sam bila u kazalištu sa školom, ali i s mamom i jako mi se sviđa. Najviše mi se svidjelo ono na kraju s pljeskanjem – rekla nam je pri izlasku iz zgrade kazališta Lina Grlaš, koja je koncert gledala u pratnji mame Marijane Kalčić, kojoj se također iznimno svidio Dječji novogodišnji koncert.

– Često idemo u kazalište, posebno pratimo aktivnosti za djecu, a mislim da je ovo odlična inicijativa, kao što je i koncert bio odličan, uz potpuno pogođen izbor skladbi – rekla je Marijana Kalčić. Radetzky marš je oduševio i blizance Mikelu i Romana Lenac, koji su koncert poslušali i pogledali u pratnji starijeg brata Paola, mame Maje i tate Sandra.


– Jako volimo ići u kazalište – rekao nam je Romano, a njegovi roditelji dodaju kako je cijeli koncept novogodišnjih koncerata za djecu odlična ideja.


Opširnije u tiskanom izdanju




Novogodišnji koncert za djecu / Foto S. Drechsler


Novogodišnji koncert za djecu / Foto S. Drechsler