Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 8° 1
Sutra: 8° 8° 1
24. siječnja 2020.
Ispis članka: Prva 'Tržnica Kašetica' održana u Primorskoj kući - Novi List

NoviList.hr

Prva 'Tržnica Kašetica' održana u Primorskoj kući

Centar autohtonih proizvoda

24. svibanj 2018 17:29

Napisao: Karolina Krikšić

Prema riječima voditeljice Teje Cimaš, proizvođači će svakog posljednjeg četvrtka u mjesecu imati priliku predstaviti svoje proizvode, dok će svi zainteresirani za domaće proizvode, biti u prilici kupovati direktno od proizvođača.

Snimio Silvano JEŽINA

RIJEKA  Prva »Tržnica Kašetica« održana je u Centru autohtonih proizvoda »Primorsko-goranska kašetica«, smještenom u obnovljenoj Primorskoj kući.

Riječ je o jednoj u nizu manifestacija kojima se ispunjava osnovni cilj Kašetice – promocija autohtonih proizvoda Primorsko-goranske županije, a prema riječima voditeljice Teje Cimaš, proizvođači će svakog posljednjeg četvrtka u mjesecu imati priliku predstaviti svoje proizvode, dok će svi zainteresirani za domaće proizvode, biti u prilici kupovati direktno od proizvođača.

Danas su Riječanima svoje proizvode predstavili sedmero izlagača. Proizvode od mesa predstavili su tvrtka Buretić Bregi te delnički obrt za obradu, preradu i trgovinu mesom Mesnica Šafar, sireve je ponudio PTO Frankulin iz Grobnika, svježa jaja iz Mrkoplja u Rijeku su došla zahvaljujući Obrtu Bitoraj, aroniju i proizvode od bobičastog voća iz Lokava ponudio je OPG Antona Mrkvičke, med i prozvode od meda OPG Silvio Betrone iz Kukuljanova, a OPG Iva Ćulumović ponudu je »zasladio« delicijama od voća i lavande te tortama u čaši.

ZK245SJ08

ZK245SJ10

ZK245SJ07

ZK245SJ02

ZK245SJ04

ZK245SJ03