Transparenti i zid nezadovoljstva

Propagandni rat HDZ-a i SDP-a na Jadranskom trgu

Ivor Balen

Forum mladih SDP-a postavio je zid na kojemu su građani ispisivali poruke nezadovoljstva. HDZ je odgovorio transparentima na prozorima i balkonima



RIJEKA Pravi mali propagandni rat odigrao se poslijepodne na Jadranskom trgu između mladeži SDP-a i HDZ-a.


Počeo je najavljenom akcijom Foruma mladih SDP-a koji je u frekventnom dijelu grada postavio zid sastavljen od četvrtastih komada stiropora na kojima su građani proteklih deset dana ispisivali poruke nezadovoljstva kvalitetom života u Hrvatskoj.


Lokacija nije slučajno odabrana budući da se na Jadranskom trgu nalazi sjedište HDZ-a, pa dok su SDP-ovci slagali goleme »puzzle« kod zapadne fontane, HDZ-ovci su na prozore i balkone svojih prostorija na istočnom dijelu trga izvjesili transparente koji su podsjećali na najveće lokalne afere njihovih suparnika.




Mladež SDP-a planirala je podignuti zid i potom ga srušiti, ali zbog vjetra to nisu uspjeli učiniti pa su ga gazili i uništavali na podu, simbolički pokazujući svijest da žive u nepravednom društvu. Na trgu se okupilo 20-ak mladih političara i nekoliko desetaka građana, a nazočan je bio i riječki dogradonačelnik i SDP-ov saborski zastupnik Željko Jovanović.