Kolaps u Rijeci

Promet Adamićevom i dalje u prekidu: Uklanjanje urušene skele tijekom noći ipak nije uspjelo

Vladimir Mrvoš

Foto Damir Škomrlj

Foto Damir Škomrlj

Jedan od slučajnih prolaznika prokomentirao je da bi "Ovo u Kini bilo riješeno za pola sata", a drugi mu je dobacio "Da se ovo u Kini i ne bi dogodilo". Iz operativno-komunikacijskiog centara policije kažu da nema nikakvih promjena u gradskom prometu



Iako je na mjesto srušene skele na zgradi “stare pošte” u Adamićevoj ulici u Rijeci sinoć stigla dizalica izvođača radova Kamgrada iz Zagreba, ona je poslužila samo da bi se dobio “pregled situacije”, ali nije se počelo s skidanjem skele.


Oko ponoći nekoliko radnika krenulo je s učvršćivanjem pojedinih dijelova skele. Šef gradilišta ispričao se da nije ovlašten davati izjave za medije i da će se potruditi da skela bude što prije gotova i ponovo uspostavljen promet Adamićevom ulicom.


Oko ponoći na mjestu događaja, koji je postao glavna tema u Rijeci više nije bilo znatiželjnih “gledatelja” već samo dežurni policajci koji su osiguravali gradilište i vlasnici okolnih kafića koji su zaključavali svoje objekte. Tu i tamo pojavio bi se i poneki zalutali prolaznik te stanari lokalnih zgrada.




Jedan od slučajnih prolaznika prokomentirao je da bi “Ovo u Kini bilo riješeno za pola sata”, a drugi mu je dobacio “Da se ovo u Kini i ne bi dogodilo,”. Tijekom jučerašnjega dana po komentarima brojnih građana, od kojih su neke bili i građevinsku struke, moglo se čuti da će teško biti riješiti ovaj problem do danas ujutro, što se na kraju i obistinilo.


Iz operativno-komunikacijskiog centara policije kažu da nema nikakvih promjena u gradskom prometu u odnosu na jučer od kada je uvedena preregulacija prometa,zbog zatvaranja Adamićeve ulice. 


Tijekom dana redovito ćemo izvještavati o zbivanjima u Adamićevoj, kako budu pristizale nove informacije.