Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 13° 1
Sutra: 13° 13° 1
16. studenoga 2018.
Ispis članka: Projekt Ri Move: Edukacija o zdravoj prehrani i ekologiji - Novi List

NoviList.hr

Projekt Ri Move: Edukacija o zdravoj prehrani i ekologiji

Sporazum o suradnji

11. rujan 2018 21:16

Napisao: Ingrid Šestan Kučić

Projekt Ri Move: Edukacija o zdravoj prehrani i ekologiji

RIJEKA Nastavni zavod za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije, Riječki sportski savez i tvrtka Metis d.d. potpisali su   sporazum o suradnji na projektu Ri Move koji se prošle školske godine počeo provoditi među riječkim osnovcima s ciljem poticanja djece na bavljenje sportom. Programom je do sada bilo obuhvaćeno 700 učenika nižih razreda šest škola, a ove školske godine planira se uključenje tisuću učenika, ali i nadograđivanje programa uvođenjem sportske lektire, učenjem o zdravoj prehrani, kazališnim predstavama sportske tematike te podizanjem ekološke svijesti.

S ciljem nadogradnje programa sporazum su   potpisali voditeljica Odsjeka unapređenja prehrane Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Sandra Pavičić Žeželj, glavni tajnik Riječkog sportskog saveza Slaviša Brajdić te Jerry Pajić iz Metisa d.d.
– Ri Move je projekt koji je započet s ciljem poticanja sportskih aktivnosti kod djece i to kroz tri sporta. Riječ je o atletici, gimnastici i judu, no vrlo brzo je prerastao u nešto više, jer učenici su kroz projekt upoznali sporstke objekte i sportaše, a sada uključujemo i zdravu prehranu te ekološke projekte, kazao je Brajdić.