Odluka župana

Proglašena elementarna nepogoda za područje Gorskog kotara, olujni vjetar i kiša prouzročili veliku štetu

P. N.

Snimio Marinko KRMPOTIĆ

Snimio Marinko KRMPOTIĆ

Zatvorene su sve državne, županijske i lokalne ceste kroz Gorski kotar, uključujući i staru cestu kroz Gorski kotar prema Zagrebu (DC3), i to zbog opasnosti od pada stabala na kolnik, kao i njihova otežanog uklanjanja



Župan Zlatko Komadina proglasio je elementarnu nepogodu za područje Gorskog kotara zbog velikih šteta prouzrokovanih olujnim vjetrom i kišom, priopćeno je iz Primorsko-goranske županije.


“Zatvorene su sve državne, županijske i lokalne ceste kroz Gorski kotar, uključujući i staru cestu kroz Gorski kotar prema Zagrebu (DC3), i to zbog opasnosti od pada stabala na kolnik, kao i njihova otežanog uklanjanja. Prema informacijama dežurnih službi, štete od olujnog vjetra i kiše najveće su u Vrbovskom, Čabru i Brod Moravicama. Oštećeni su krovovi, a velikih problema bilo je na državnim prometnicama zbog srušenih stabala.


Snimio Marinko KRMPOTIĆ


Snimio Marinko KRMPOTIĆ





Olujni vjetar oštetio je krov Osnovne škole “Ivana Gorana Kovačića” u Vrbovskom zbog čega nije bilo nastave. Nastava nije održana ni u Područnoj školi Gerovo i Osnovnoj školi „Petar Zrinski“ u Čabru kao ni u školi u Brod Moravicama zbog nestanka struje.


Zamjenik župana i načelnik Stožera za zaštitu i spašavanje Marko Boras Mandić s Matkom Škalamerom, pročelnikom PU Rijeka Državne uprave za zaštitu i spašavanje obišao je šire područje Delnica i Mrkoplja te Vrbovsko, navodi se u priopćenju.


Foto: RiMETEO – U ponedjeljak su najugroženija bila područja Čabra, Crnog Luga i Delnica, a danas se oluja premjestila prema Brod Moravicama, Skradu i Vrbovskom. Sve su službe na terenu – vatrogasaci i cestari, ali i ostali koje su pokrenuli i animirali načelnici i gradonačelnici koji nastoje kontrolirati stanje na terenu. S naše ćemo strane učiniti sve da posljedice nevremena budu što manje, da sve prometnice budu što prije osposobljene za komunikaciju te da onim krajevima gdje ne bude struje osiguramo agregate. Još jednom apeliramo na sve ljude da sami ne izlaze popravljati štetu jer su opasnosti vrlo velike i ne želimo nove tragedije – rekao je Boras Mandić.