Originalna ponuda

Primorska kuća u centru Rijeke uskoro otvara svoja vrata

Biljana Savić

U konobi su predviđene i prezentacije i degustacije autohtonih proizvoda / Foto Roni BRMALJ

U konobi su predviđene i prezentacije i degustacije autohtonih proizvoda / Foto Roni BRMALJ

Od sutra će biti zaposlena i osoba koja bi trebala okupiti što je moguće više proizvođača i prodavača i o njima ovisi kada će prvi kat konačno biti u funkciji



RIJEKA – Primorska kuća u starom gradu u Rijeci napola je otvorena. Napola, jer prošloga je tjedna zamirisla domaća hrana iz konobe u prizemlju, a gornji bi kat trebao biti u funkciji do kraja ove godine. Konoba nudi autohtona jela s našeg područja, a na javnom natječaju za zakup prostora za konobu odabrana je ponuda Promocije d.o.o. iz Rijeke koja se obvezala pripremati autohtona jela u suradnji s dugogodišnjim ugostiteljskim djelatnikom i autorom knjiga autohtone kuhinje Damjanom Miletićem. Predviđeno je i održavanje raznih prezentacija i degustacija tradicionalnih jela i pića, a sve u svrhu obogaćivanja turističke ponude.


Na prvom katu smjestit će se izložbeno-prodajni centar autohtonih proizvoda i suvenira, za što je na javnom natječaju odabrana ponuda Centra za poljoprivredu i ruralni razvoja Primorsko-goranske županije sa sjedištem u Staroj Sušici. Centar profesionalno surađuje s nizom proizvođača i svojim dugogodišnjim radom i iskustvom garantira dobru zastupljenost tih proizvoda. Predviđene su izložbeno promotivne aktivnosti koje će bit tematski povezane s manifestacijama na području Primorsko-goranske županije te mjesečne tematske promocije.


– Sutra ćemo, dakle 15. ovoga mjeseca, zaposliti osobu koja će raditi u izložbeno-prodajnom centru. Ovoga bi tjedna na Korzu trebala biti organizirana izložba autohtonih proizvoda i naš će novi zaposlenik razgovarati s prodavačima i pokušati ih što je moguće više okupiti za suradnju u budućem izložbeno-prodajni centar autohtonih proizvoda i suvenira – kaže nam Dalibor Šoštarić iz Centra za poljoprivredu i ruralni razvoj Primorsko-goranske županije. Kako doznajemo, kad je otvorenje ovog centra bila još priča na dugačkom štapu, bilo je puno zainteresiranih proizvođača, odnosno izlagača, no konkretizacijom projekta kao da ih je sve manje.




– Ne mogu vam reći točan datum, ali sve ovisi o izlagačima i svim silama ćemo nastojati otvoriti prostor do kraja godine – kazao nam je Šoštarić.