Još malo

Predstavljamo liste za izbori u mjesnim odborima Luka, Mlaka, Orehovica i Pašac

Damir Cupać

Hoće li biti kulturnih događanja najviše zavisi od onih koji su izabrani u Vijeća mjesnih odbora i od njihove inicijative da nešto naprave na kulturnom planu



RIJEKA Nekada su mjesne zajednice bile aktivne i trudile su se organizirati kakav-takav društveni život pa nije bilo neuobičajeno da se, recimo, tijekom školskih praznika, organiziraju kinoprojekcije. I mjesni odbori to mogu raditi, ali hoće li biti kulturnih događanja, najviše zavisi od onih koji su izabrani u vijeća i od njihove inicijative da nešto naprave na kulturnom planu. Kao što navode u Gradu Rijeci, mjesni odbor može inicirati potrebu o određenim sadržajima iz područja kulture – organizirati izložbe slikara, starih fotografija, kiparskih djela, likovne radionice, pjesničke i glazbene večeri i predstave…


U Mjesnom odboru Luka za vijeće su prijavljene tri kandidacijske liste. Listu HDZ-a predvodi Joško Vitezica, listu Liste za Rijeku Mladen Pantar, a koalicijsku listu SDP-PGS-HSU-HNS-Laburisti-IDS Stefan Mataja Mafrici.


Za Vijeće Mjesnog odbora Mlaka natječe se šest kandidacijskih lista. Nositelj HDZ-ove liste je Igor Ivošić, HSP-ove Vesna Milinović, koalicije HSU-IDS-HSS-Laburisti-SDSS Nikolina Velnić, Liste za Rijeku Elena Dorčić-Spatola, koalicije SDP-HNS-Glas-PGS Ivo Simper, a Živog zida Mario Šuper.




Birači koji imaju prebivalište u Mjesnom odboru Orehovica 2. prosinca 2018. godine birat će između tri kandidacijske liste. Nositeljica HDZ-ove liste je Dajna Jogan, koalicijske liste HSU-PGS-SDP-HNS-Laburisti-IDS Božo Pavlović, a Živog zida Saša Novalić.


U susjednom Mjesnom odboru Pašac na izbore će izaći četiri kandidacijske liste. Nositelj liste Akcije mladih je Toni Staver, HNS-a Ladislav Fućak, kandidacijske liste grupe birača Alen Kregar, a koalicijske liste SDP-PGS-HSU-Laburisti-IDS Zvjezdana Margan-Vukelić.