HSP i HSP AS

Pravaši žele obnoviti lansirnu rampu i torpedirati Galeb

Marinko Glavan

Zvonko Čapko / Snimio Vedran KARUZA

Zvonko Čapko / Snimio Vedran KARUZA

Tako bi se uštedio novac namijenjen obnovi Galeba, uredila bi se lansirna rampa, a jugonostalgičarima bi ostao podvodni turizam putem kojeg bi i dalje mogli posjećivati objekt svoje ljubavi, kazao je Čapko. On je u ime HSP-a i HSP-a dr. Ante Starčević pozvao Riječane da svoj glas na izborima daju kandidatu HDZ-ove koalicije Kristjanu Staničiću, te koalicijskoj listi



RIJEKA Novcem od EU treba oživjeti lansirnu rampu za torpeda, kao najjači riječki industrijski brand i torpedirati brod Galeb, kao oličenje triju propalih totalitarnih režima, fašističkog, nacističkog i komunističkog, kojima je taj brod služio, poručio je HSP-ovac Zvonko Čapko na konferenciji za novinare pravaškog bloka, govoreći o riječkoj industrijskoj baštini.


– Tako bi se uštedio novac namijenjen obnovi Galeba, uredila bi se lansirna rampa, a jugonostalgičarima bi ostao podvodni turizam putem kojeg bi i dalje mogli posjećivati objekt svoje ljubavi, kazao je Čapko. On je u ime HSP-a i HSP-a dr. Ante Starčević pozvao Riječane da svoj glas na izborima daju kandidatu HDZ-ove koalicije Kristjanu Staničiću, te koalicijskoj listi.


– Staničić je jedini okupio tim koji može upravljati složenim sustavom kao što je Grad Rijeka, rekao je Čapko, stavljajući naglasak na mjere za poticanje poduzetništva, poput smanjenja zakupnina gradskih poslovnih prostora za 17 posto.




– Uz sadašnje cijene grad ima više od 330 praznih poslovnih prostora. Sa smanjenjem cijena ti bi se prostori popunili, uz otvaranje tisuću novih radnih mjesta, a Grad bi, u konačnici, kroz prirez i druga davanja, uprihodio 25 milijuna kuna više u proračunu, rekao je Čapko.


Tomislav Car iz HSP dr. Ante Starčevića naglasio je kako se u Rijeku dovlače samo trgovački lanci, a od nekadašnje industrije nije ostalo gotovo ništa. – Industrija je ta koja će za sobom povući malo i srednje poduzetništvo, a u konačnici i tercijarne djelatnosti, rekao je Car.