Školski glazbeni spomenar

Pogledajte kako je bilo na koncertu bivših i sadašnjih učenika Riječke gimnazije na Principiju

Sandy Uran

Nastupili su sadašnji i bivši učenici Gimnazije, među kojima ima i vrlo poznatih glazbenika



RIJEKA U povodu 390. obljetnice Prva riječka hrvatska gimnazija na prostoru Principija organizirala je koncert naslovljen »Škola gradu Rijeci« na kojem su nastupili sadašnji i bivši učenici Gimnazije, među kojima ima i vrlo poznatih glazbenika.


Voditeljica programa bila je Belma Džomba i sama nekadašnja učenica ove poznate riječke srednje škole.


Koncert su plesnom točkom inaugurirale plesačice školskog sportskog kluba Gimnazijalac.




Uslijedio je nastup proslavljene Mije Negovetić koja je izvela pjesmu na talijanskome jeziku »Stupendo fino a qui«, a potom i »Who you are«.


U međuvremenu profesori su u šaljivom tonu pozvali učenike da se slikaju uz okvir-profil Facebooka koji su potom mogli iskoristi kao dokazni materijal da su bili nazočni na koncertu. Prateći bend bio je sastavljen od poznatih glazbenika nekadašnjih učenika škole, a tijekom glazbene večeri na Principiju nastupili su Elena Tomeček Zdjelar iz »E.N.I.«, Ivan Pešut, Zoran Badurina iz grupe »Jonathan«, Gea i Marko Anić iz »Belfast Fooda«, Goran Štifanić, Zvonimir Radišić, Vedran Križan, Sandra Vagaja, Marijana Varašanec i Dino Ivelja.



Uz ova poznatija imena nastupili su još i Lucia Bileta, Hana Rut Lerga, Marija Božič, Ines Matulja, Anja Pankas, Eleonora Glavan, Ivana Kurilić i grupa »Workout«.


Bio je to koncert koji će mnogi pamtiti, a ponajviše bivši i sadašnji učenici Gimnazije, koji su na dar dobili lijepu »glazbenu uspomenu«.