Odrastanje uz ples

Plesna skupina Porto Ri danas u HKD-u obilježava 20 godina rada

Ivana Kocijan

Tijekom dvadesetak godina kroz grupu je sigurno prošlo oko 5 tisuća plesača, a neki od njih ostali su u plesnim vodama što mi je posebno drago, otkriva umjetnička voditeljica Lidija Brajković



RIJEKA » Brojni lijepi događaji, nebrojena nova poznanstva, nastupi, natjecanja, druženja i zabava obilježili su prvih dvadeset godina riječke plesne skupine Porto Ri. Dva desetljeća rada i radosnog uživanja u plesu njezini će članovi obilježiti danas u HKD-u na Sušaku.


   – U HKD-u ćemo obilježiti 20 godina rada naše grupe uz dvije produkcije koje će se održati u 18 i 20 sati. Njima ćemo se prisjetiti nama najdražih koreografija nastalih kroz proteklo razdoblje, a pridružit će nam se i gosti, dragi nam prijatelji – plesni klubovi Dance Queen, Flame, K2K, Superdance, DND Matulji, Stras Klana, Tango Azur te glazbeni gosti – mlada pjevačica Antonela Doko, Borna Čabrijan i Octachord, rekla je umjetnička voditeljica poznate riječke plesne skupine Lidija Brajković.


   Prisjećajući se njezinog nastanka, otkrila je kako je plesnu grupu Porto Ri osnovalo nekoliko djevojaka koje su već otprije plesale i onda odlučile same osnovati plesnu grupu.




   – Kako živimo u lučkom gradu, htjeli smo dati naziv grupi Porto Ri što u prijevodu znači luka. Tijekom dvadesetak godina kroz grupu je sigurno prošlo oko 5 tisuća plesača, a neki od njih ostali su u plesnim vodama što mi je posebno drago. Većini je ples u mlađim danima slobodna aktivnost u kojoj svako dijete uživa i tako treba biti, a kasnije se iskristalizira tko se zaista želi time i baviti, objasnila je Brajković.


   Porto Ri danas ima dvjestotinjak članova koji su podijeljeni u dobne kategorije – cicibani, juniori i seniori.


   – Proteklih 20 godina pamtit ću po druženjima, natjecanjima, različitim susretima koji rezultiraju novim poznanstvima koja me čine sretnom. Drago mi je i što nakon toliko godina imamo i svoju dvoranu u centru grada, što mi je oduvijek bio san… Želim reći da imam zasigurno najljepši posao na svijetu, a to je rad s djecom i mladima uz koje se uvijek osjećaš mlađi nego što jesi. Ples i glazba za djecu su sigurno ljepši dio odrastanja. Ponosna sam i na voditelje koji su jako dugo uz mene i želim im zahvaliti na tome. To su Iva Štimac, Vanesa Kučić, Paola Paškvan, Renata Elkasović, Romina Maravić, Sandra Horvat, Vanja Boškovski, Ivana Smolić i Silvija Nađ te moja draga kolegica Barbara Blasić Vrsaljko. Ujedno bih željela zahvaliti na suradnji Gradu Rijeci, Odjelu za kulturu te Primorsko-goranskoj županiji, zaključila je Brajković.