Božo Petrov u gostima

Petrov: Plenković je Gargamel, a Obersnel – anti-superheroj

Tihana Tomičić

snimio Marko Gracin

snimio Marko Gracin



RIJEKA – Saborski klub Mosta održao je sjednicu u Rijeci, a povodom najnovije afere sa zamjenikom predsjednika HDZ-a Milijanom Brkićem poručili su da će se držati HDZ-ove floskule: neka institucije rade svoj posao.


– Oni se vole na to pozivati, oni su to skovali, pa evo neka sada institucije sve dokažu. Problem je međutim što je država, dok se unutar HDZ-a bore između sebe, na autopilotu, rekao je čelnik stranke Božo Petrov. Po njemu, građani koji su imali velika očekivanja od premijera Andreja Plenkovića, prevarili su se: »On se pretvorio u Gargamela koji očajnički pokušava skupljati saborsku većinu svim mogućim vrstama trgovine. Govorio je da Most mora otići radi stabilnosti, a sad vidimo kakva mu je ta stabilnost. Mi smo tražili čestitu politiku, ali to je za njih bilo previše«, rekao je Petrov.


Gradska vijećnica Mosta Petra Mandić poručila je da oporba u Rijeci neće držati svijeću Vojku Obersnelu i čuvati mu većinu čak ni po cijenu novih izbora:




– Pokušavali su nas natjerati da im držimo kvorum, ali to više nećemo činiti. Čekali smo da SDP pokaže da ima većinu u Gradskom vijeću – pokazali su da je nemaju, i nećemo im više držati svijeću, tim više što žele izglasati nova zaduiživanja. SDP godinama u Rijeci vlada sa istim modusom operandi: gurni sve pod tepih i nastavi gomilati dugove, ali više nitko ne želi pomagati “anti-superheroju Obersnelu”. Unatoč kupovinama, on više definitivno nema većinu, kazala je Petra Mandić, uz najavu da će se riječka oporba ujediniti i zajedno djelovati.