Europski izbori

PGS pozvao na podršku Tei Mičić Badurina: ‘Zastupat će regionalnu opciju u EU parlamentu’

Damir Cupać

Foto Roni Brmalj

Foto Roni Brmalj



RIJEKA – Predsjednik PGS-a Darijo Vasilić pozvao je sve birače da izađu na nedjeljne europske izbore, glasuju za Amsterdamsku koaliciju i zaokruže Teu Mičić Badurina zbog toga što ona reprezentira regionalnu opciju za koju će se zalagati u Europskom parlamentu.


– Zalažemo se za drugačiji normativni okvir kada je riječ o statusu velikih gradova koji trebaju dobiti više novca i veće nadležnosti, što će voditi do boljeg standarda građana, izjavio je Vasilić.


Podršku Tei Mičić Badurina dao je na konferenciji za novinare načelnik Mošćeničke Drage Rikardo Staraj.




Tea Mičić Badurina pojasnila je da ima i te kako prostora za zastupanje regionalne opcije u Europskom parlamentu.


– Zastupanjem regionalne opcije nastojat ćemo Primorsko-goransku županiju učiniti vidljivijom, kao što je to Istarska županija koja je povukla najviše novca iz europskih fondova. Zalagat ćemo se za decentralizirani pristup europskim fondovima jer bi se na taj način povuklo više sredstava i realizirali veliki projekti, a među njima i autobusni kolodvor.


Rijeka ima idealan geostrateški položaj, a pretekli su nas Kopar i Trst. Zato treba iskoristiti europske fondove kako bi riječku luku učinili konkurentnom te razvili kvalitetnu prometnu strategiju – poručila je Mičić Badurina.