Mjesni izbori

PGS nezadovoljan apstinencijom građana: Mala izlaznost poraz političkih aktera i birača

Damir Cupać

Foto Silvano Ježina

Foto Silvano Ježina

Na slab odziv utjecala je i kaotična situacija u Gradskom vijeću te nezainteresiranost građana koji su izlaskom na izbore dobili priliku pokrenuti stvari na bolje, ocijenila je Tea Mičić Badurina



RIJEKA – Predsjednica riječkog ogranka PGS-a Tea Mičić Badurina izrazila je zabrinutost malom izlaznošću na izbore za mjesne odbore koja je iznosila nešto malo više iznad devet posto. 


– Zadovoljni smo našim izbornim rezultatom jer smo broj vijećnika s devet od prije četiri godine povećali na 13. Ali, osnovna poruka ovih izbora je poraz politike i svih nas koji sudjelujemo u političkim procesima. Na slab odziv utjecala je i kaotična situacija u Gradskom vijeću te nezainteresiranost građana koji su izlaskom na izbore dobili priliku pokrenuti stvari na bolje. To pravo samo je njih malo iskoristilo i mi im se svima zahvaljujemo, a posebno onim biračima koji su našim kandidatima iskazali povjerenje. Mali je uzorak glasova, ali jasna je poruka da lijevi centar u Rijeci još uvijek pobjeđuje desnicu, ocijenila je Mičić Badurina.


Počasni predsjednik PGS-a i riječki dogradonačelnik Nikola Ivaniš očekuje da će koalicija lijevog centra Rijeka za sve nakon konstituirajućih sjednica vijeća mjesnih odbora imati najviše predsjednika i da će na taj način dokazati da je u Rijeci vlast koja upravlja gradom u apsolutnoj većini.




– Podsjećam da je riječ o koaliciji lijevog centra, naglasio je Ivaniš.


Virna Škoda Šaprić dobila je mandat u Mjesnom odboru Bulevard i zahvalila se građanima na podršci. Ona je najavila da će se konmcentrirati na rješavanje prometnih problema i problema s parkiranjem, naročito u ulicama Vidikovac i Ljudevita Gaja. Izrazila je nadu da će se stanovnici aktivnije uključiti u rad mjesnog odbotra te da će mjesni odbori dobiti veće ovlasti u sljedeće četiri godine.


Krunoslav Kovačević je drugi put izabran na Gornjem Zametu i vjeruje da će opravdati povjerenje birača, a naglasak će biti u preregulaciji prometa kako bi neke ulice postale jednosmjerne te na lobiranju da se omogući mjesnim odborima da utječu na izbor izvođača radova kada je riječ o malim komunalnim projektima.


Branko Srdoč izabran je u Srdočima i nada se da će vijeće uspjeti u rješavanju nagomilanih prometnih problema i na poboljšanju dosta loše komunalne infrastrukture, dodavši da zbog velikog broja stanovnika koji će se i povećati treba razmišljati o gradnji još jednog vrtića.


Jure Perković je četvrti put izabran u vijeće mjesnog odbora Školjić-Stari Grad i čestitao je nezavisnoj listi Lista za pet koja je pobijedila, najavivši da će zajedno s izbornim pobjednicima nastojati rješavati šprobleme kao što su napuštena zgrada Rade Končara u Vodovodnoj ili park ispred Osnovne škole Nikola Tesla.