Promjena na čelu

Ornela Klevisser – Tomašić nova ravnateljica Centra za rehabilitaciju

Mirjana Grce

Centar za rehabilitaciju Rijeka / Foto Vedran KARUZA

Centar za rehabilitaciju Rijeka / Foto Vedran KARUZA

Poznato je da je zadnjih godina ova ustanova prolazila proces deinstitucionalizacije te sada u njezinom stacionarnom smještaju na Brašćinama živi 31 korisnik, a u šest stanova u tzv. organiziranom stanovanju 32 korisnika. Na Pulcu, gdje djeluje poludnevni boravak, Centar ima 133 korisnika, dok podružnica Oštro ukupno ima 16 korisnika



RIJEKA – Centar za rehabilitaciju Rijeka dobio je novu ravnateljicu – Ornelu Klevisser-Tomašić, profesoricu pedagogije koja je zadnjih deset godina bila stručna djelatnica Centra. Klevisser-Tomašić je Upravno vijeće ustanove izabralo među osam prijavljenih kandidata, a 21. kolovoza je upravljanje ustanovom preuzela od dosadašnje ravnateljice Gordane Saršon.


– Još uvijek radim uvid u dokumentaciju, upoznajem stanje ustanove te slažem svoj stručni tim. Imam svoju viziju Centra i predstavila sam je Upravnom vijeću kada sam se kandidirala za ravnateljicu, a sada je želim predstaviti svom stručnom timu i Ministarstvu kako bismo uskladili želje i potrebe. Tek tada ćemo moći s konkretnim programom i planom rada izaći u javnost. Sve to želim polako i profesionalno odraditi. Smatram da su otvorena i dobra komunikacija, suradnja te stvaranje atmosfere povjerenja i uvažavanja, poznavanje struke, zakona i pravilnika, preduvjet za dobar i kvalitetan rad ustanove. Isto tako, predmet mog interesa su senzibiliziranje i educiranje ne samo stručne nego i šire javnosti o problemima djece i odraslih s teškoćama, kao i promicanje, zaštita i briga o djeci s teškoćama u razvoju i njihovo sve aktivnije uključivanje u svakidašnji život, poručuje ravnateljica Klevisser-Tomašić.


Poznato je da je zadnjih godina ova ustanova prolazila proces deinstitucionalizacije te sada u njezinom stacionarnom smještaju na Brašćinama živi 31 korisnik, a u šest stanova u tzv. organiziranom stanovanju 32 korisnika. Na Pulcu, gdje djeluje poludnevni boravak, Centar ima 133 korisnika, dok podružnica Oštro ukupno ima 16 korisnika.