Investicijsko ulaganje

Općine Čavle i Kostrena te gradovi Kastav i Vrbovsko ulažu 260 tisuća kuna u uređenje Klinike za psihijatriju

Barbara Čalušić

Foto M. Gracin

Foto M. Gracin

RIJEKA – Općine Čavle i Kostrena te gradovi Kastav i Vrbovsko uložit će 260 tisuća kuna u uređenje Klinike za psihijatriju Kliničkog bolničkog centra Rijeka. Općina Kostrena i Grad Kastav, svaki ulažu po 100 tisuća kuna, Općina Čavle donira 50.000 kuna, a Grad Vrbovsko bolnici pomaže u iznosu od 10.000 kuna. Cjeloviti plan ovog investicijskog ciklusa definiran je daljnjim ulaganjem u klimatizacijske sustave, medicinske krevete i prijeko potrebno uređenje sanitarnih čvorova na odjelima riječke bolnice.Načelnica Čavli Ivana Cvitan Polić, načelnik Kostrene Dražen Vranić i gradonačelnik Kastva Matej Mostarac danas su u KBC Rijeka potpisali ugovore o financiranju investicije i zajedno s predstavnicima KBC Rijeka predvođenim zamjenicom ravnatelja prof. dr. Nives Jonjić obišli prostore Psihijatrije gdje uskoro počinju radovi na uređenju ženskog odjela. O potrebi hitnog uređenja svjedoči podatak da na ovom odjelu na 22 kreveta dolazi jedan sanitarni čvor.

– Kao gradonačelnik u svakodnevnom sam kontaktu s ljudima i kao neizbježna tema uvijek se pojavi problem bolnice. Uvjeti u riječkoj bolnici nisu bajni, ali trud koji se ulaže u njihovo poboljšanje je vidljiv. Za brigu o stanju zdravstvu mogli bi reći da prije zadatak županija nego jedinica lokalne samouprave, što znači da u ovom slučaju na neki način radimo tuđi posao. Možda je ovih 100 tisuća kuna moglo biti utrošeno u izgradnju nekog novog dječjeg igrališta u Kastvu ili u neku cestu, no uvijek moramo imati na umu da zdrav čovjek ima milijun želja, a bolestan samo jednu, poručio je u riječkoj bolnici gradonačelnik Kastva Matej Mostarac.


Ova donacija KBC-u Rijeka dio je investicijskog ulaganja koje se u bolnici odvija uz pomoć općina i gradova Primorsko-goranske županije koji su pokazali interes za suradnjom i financijskom podrškom.Projekt podrazumijeva mjere za poboljšanje standarda boravka bolesnika, a bolnica radove financira iz vlastitih sredstava te iz uplaćenih donacija općina i gradova koji su do sada velikodušno prepoznali korisnu inicijativu. Riječ je o aktivnostima za dobrobit pacijenata koji prvenstveno dolaze iz prstena Primorsko-goranske županije te je briga o njihovom zdravlju obostrani interes.