Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 19° 3
Sutra: 19° 19° 3
22. travnja 2019.
Ispis članka: Obersnel i službeno kandidat za gradonačelnika - Novi List

NoviList.hr

Obersnel i službeno kandidat za gradonačelnika

Utrka za peti mandat

11. listopad 2012 16:51

Napisao: Tihana Tomičić

Na sjednici predsjedništva riječke Gradske organizacije i Gradskog odbora SDP-a jednoglasno je prihvaćena kandidatura riječkog gradonačelnika Vojka Obersnela za gradonačelnika – kao jedinog kandidata

Snimio Sergej DRECHSLER

RIJEKA Na sjednici predsjedništva riječke Gradske organizacije i Gradskog odbora SDP-a jednoglasno je prihvaćena kandidatura riječkog gradonačelnika Vojka Obersnela za gradonačelnika – kao jedinog kandidata.
Njegovo je mišljenje, koje je izrazio na press konferenciji na ovu temu, da je ulazak Hrvatske u EU za Rijeku mogućnost boljeg vrednovanja riječkoga prometnog pravca, izravne komunikacije s regijama i gradovima u EU te dostupnost strukturnih kohezijskih fondova za dovršenje infrastrukturnih i razvojnih projekata u gradu. 

– Posebno motivira okolnost ulaska Hrvatske u Europsku uniju, koja je velika prilika i za Rijeku – istaknuo je dodajući kako se »sagledavajući dosadašnji razvoj Rijeke kroz povijest uviđa da je Rijeka znala najbolje iskoristiti razdoblja kad je pripadala velikim državnim asocijacijama«.

Kako smo dosad i pisali, ova je odluka u gradskom SDP-u, potpuno očekivano, usvojena jednoglasno, te Obersnel hita na lokalnim izborima 2013. godine po svoj peti mandat. Dosad je obnašao dužnost gradonačelnika Rijeke u četiri mandata, i na toj je dužnosti od 2. ožujka 2000. godine.

Kako stvari stoje, velika riječka gradska SDP-ova koalicija u kojoj su i HNS, IDS, ARS i drugi, nastavit će egzistirati i u budućnosti, barem u najvećem dijelu, tako da riječki lokalni izbori doista neće donijeti mnogo iznenađenja.