"Rijeka za sve"

Obersnel: “Za provedbu projekata u Rijeci nužna stabilna, odgovorna i stručna vlast”

Hina

Snimio Vedran KARUZA

Snimio Vedran KARUZA

Još jedanput je istaknuo da je na ovim lokalnim izborima važan svjetonazor te da se koalicija zauzima za otvorenu Rijeku, »ne mrzi i poštuje ljudska prava i odnosi se jednako prema svima, uključujući došljake, manjine, siromašne«



RIJEKA Kandidat za riječkog gradonačelnika koalicije »Rijeka za sve« Vojko Obersnel (SDP) ocijenio je u četvrtak na konferenciji za novinare da je za realizaciju projekta Europske prijestolnice kulture (EPK) 2020. i mnogih drugih infrastrukturnih projekata u Rijeci nužna stabilna, odgovorna i stručna vlast te da to pruža ta koalicija.


Obersnel, dosadašnji gradonačelnik, rekao je da svi statistički podatci govore o novom razvojnom uzletu Rijeke, da rastu prihodi i dobit poduzetnika te da se smanjuje nezaposlenost. Slijedi gradnja objekata u sklopu projekta EPK, poput Muzeja moderne i suvremene umjetnosti, uređenje zgrade za Muzej grada te gradnja knjižnice i Dječje kuće, za što je osiguran novac iz EU fondova, dodao je.


Još jedanput je istaknuo da je na ovim lokalnim izborima važan svjetonazor te da se koalicija zauzima za otvorenu Rijeku, »ne mrzi i poštuje ljudska prava i odnosi se jednako prema svima, uključujući došljake, manjine, siromašne«. »S druge strane, konzervativne političke opcije ne njeguju otvorenost«, ustvrdio je.




Kandidat za zamjenika gradonačelnika Nikola Ivaniš (PGS) smatra da je Hrvatskoj potrebna takva Rijeka »kao svjetionik koji obasjava cijelu zemlju«.


Predsjednik Hrvatske stranke umirovljenika (HSU) Silvano Hrelja ocijenio je da bi u Rijeci bilo racionalno glasovati za »vozača koji je pokazao da zna voziti«, to jest za »kapetana koji zna upravljati brodom«.


Rijeka, u odnosu prema visini proračuna, najviše izdvaja za socijalni program u Hrvatskoj i brine se za građane starije dobi, ustvrdio je.


Član Predsjedništva SDP-a Peđa Grbin istaknuo je da su neki programi riječke gradske uprave postali uzor drugim jedinicama lokalne samouprave, a Obersnel je »jedan od najboljih, ako ne i najbolji gradonačelnik u zemlji«.


»On zaslužuje da ga se ponovno izabere ne na temelju onoga što obećava, nego što je već napravio za Rijeku i građane«, ocijenio je, dodajući kako se »na ovim izborima bira između onih koji kupuju glasove, lažu i drugih, čije je gledište otvoreno i uključivo, ne dijeli ljude po tome jesu li religiozni ili koje su nacionalnosti«.


Koaliciju »Rijeka za sve« za Gradsko vijeće čine SDP, PGS, HSU, IDS, Hrvatski laburisti, SDSS i HSS.