Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 13° 1
Sutra: 13° 13° 1
21. rujna 2019.
Ispis članka: Obersnel: Sindikati su se prodali HDZ-u i odrekli Prvog maja - Novi List

NoviList.hr

Obersnel: Sindikati su se prodali HDZ-u i odrekli Prvog maja

Oštre riječi s fažola u Ronjgima

1. svibanj 2014 13:05

Napisao: Tihana Tomičić

Oni su ti koji sada zovu na smjenu SDP-a i prijevremene izbore, a prije 4 godine prikupljali su potpise za referendum kojeg smo svi podržali, no tog referenduma nije bilo. Zašto? Jer su se prodali Jadranki Kosor, poručio je Obersnel

Vojko Obersnel / Foto Marko GRACIN

RONJGI "Godinama smo molili sindikate da preuzmu organizaciju proslave 1. maja u Rijeci. Nisu htjeli i oni su ti koji su se odrekli 1. maja, a ne mi socijaldemokrati. Oni su ti koji sada zovu na smjenu SDP-a i prijevremene izbore, a prije 4 godine prikupljali su potpise za referendum kojeg smo svi podržali, no tog referenduma nije bilo. Zašto? Jer su se prodali Jadranki Kosor i njezinoj vlasti, a sada imaju obraza tražiti smjenu SDP-a. Neka se pogledaju u ogledalo, poručio je presjednik, SDP-a Rijeke Vojko Obersnel na tradiconalnoj proslavi 1. maja u Ronjgima kod Rijeke, koju još od 90-ih organizira SDP.

Foto Marko GRACIN (6)
Proslava Prvog maja u Ronjgima / Foto Marko GRACIN

- Ponosan sam na SDP i na ovaj crveni karanfil koji držim u ruci jer nikada nismo izdali 1. maj, rekao je Obersnel.

Europski povjerenik i nositelj liste Kukuriku koalicije za EU izbore Neven Mimica dodao je da oni koji tvrdi da je SDP izdao radništvo i socijaldemokraciju morati to i dokazati.

- Gdje i kada smo mi to sklopili pakt s poslodavcima? Jesmo li mijenjali Zakon o radu, ili smo čuvali radna mjesta. Nema dokaza ni argumenata da smo izdali socijaldemokraciju, rekao je Mimica, uz obećanje da će SDP i dalje čuvati socijademokraciju u klasičnom i izvornom hrvatskom obliku, "koliko god to danas nekima zvučalo neuvjerljivo", kako se izrazio.

Ministar financija Slavko Linić kratko je komentirao ostavku ostavku Nade Čavlović Smiljanec:

- Imamo puno posla, ne bavimo se intrigama. Jednom tjedno sjedimo u ministarstvu financija sa šefovima porezne uprave, a nije lako biti na čelu porezne uprave, što se sada i pokazalo, rekao je Linić.

Na pitanje je li točno da jeu sklopu policijskih mjera snimljen njegov razgovor sa Željkom Bilošem iz OLT-a, tvrtke zbog koje je šefica Porezne uprave podnijela ostavku, Linić je rekao da se čuje uvijek s gospodarstvenicima i da se može i provjeriti u njegovim knjigama ako je razgovarao s njim.

- Ali, ne zanima me njegovo ime, uvijek me zanimaju samo radna mjesta u firmama, zaključio je Linić. 

Svečanost u Ronjgima održana je pred očigledno manjim brojem ljudi nego proteklih godina.