Oštre riječi s fažola u Ronjgima

Obersnel: Sindikati su se prodali HDZ-u i odrekli Prvog maja

Tihana Tomičić

Oni su ti koji sada zovu na smjenu SDP-a i prijevremene izbore, a prije 4 godine prikupljali su potpise za referendum kojeg smo svi podržali, no tog referenduma nije bilo. Zašto? Jer su se prodali Jadranki Kosor, poručio je Obersnel



RONJGI ”Godinama smo molili sindikate da preuzmu organizaciju proslave 1. maja u Rijeci. Nisu htjeli i oni su ti koji su se odrekli 1. maja, a ne mi socijaldemokrati. Oni su ti koji sada zovu na smjenu SDP-a i prijevremene izbore, a prije 4 godine prikupljali su potpise za referendum kojeg smo svi podržali, no tog referenduma nije bilo. Zašto? Jer su se prodali Jadranki Kosor i njezinoj vlasti, a sada imaju obraza tražiti smjenu SDP-a. Neka se pogledaju u ogledalo, poručio je presjednik, SDP-a Rijeke Vojko Obersnel na tradiconalnoj proslavi 1. maja u Ronjgima kod Rijeke, koju još od 90-ih organizira SDP.


– Ponosan sam na SDP i na ovaj crveni karanfil koji držim u ruci jer nikada nismo izdali 1. maj, rekao je Obersnel.


Europski povjerenik i nositelj liste Kukuriku koalicije za EU izbore Neven Mimica dodao je da oni koji tvrdi da je SDP izdao radništvo i socijaldemokraciju morati to i dokazati.




– Gdje i kada smo mi to sklopili pakt s poslodavcima? Jesmo li mijenjali Zakon o radu, ili smo čuvali radna mjesta. Nema dokaza ni argumenata da smo izdali socijaldemokraciju, rekao je Mimica, uz obećanje da će SDP i dalje čuvati socijademokraciju u klasičnom i izvornom hrvatskom obliku, “koliko god to danas nekima zvučalo neuvjerljivo”, kako se izrazio.


Ministar financija Slavko Linić kratko je komentirao ostavku ostavku Nade Čavlović Smiljanec:


– Imamo puno posla, ne bavimo se intrigama. Jednom tjedno sjedimo u ministarstvu financija sa šefovima porezne uprave, a nije lako biti na čelu porezne uprave, što se sada i pokazalo, rekao je Linić.


Na pitanje je li točno da jeu sklopu policijskih mjera snimljen njegov razgovor sa Željkom Bilošem iz OLT-a, tvrtke zbog koje je šefica Porezne uprave podnijela ostavku, Linić je rekao da se čuje uvijek s gospodarstvenicima i da se može i provjeriti u njegovim knjigama ako je razgovarao s njim.


– Ali, ne zanima me njegovo ime, uvijek me zanimaju samo radna mjesta u firmama, zaključio je Linić. 


Svečanost u Ronjgima održana je pred očigledno manjim brojem ljudi nego proteklih godina.