Mladi novinari

Novinarska skupina srednjoškolaca iz Crikvenice posjetila Novi list

P. N.

FOTO/Ivica Tomić

FOTO/Ivica Tomić

Učenike je vodila profesorica Iris Mrzljak.



Kišno jesensko jutro, našoj je redakciji uljepšao posjet mladih učenica i učenika. Riječ je o novinarskoj skupini Srednje škole dr. Antuna Barca, koja se u Novi list došla upoznati s načinom oblikovanja novina. Kroz redakciju ih je proveo naš Edi Prodan koji im je objašnjavao različite procedure i pružao korisne informacije iz “prve ruke”.


Učenike je dovela profesorica Iris Mrzljak koja nam objašnjava da je glavni cilj posjeta uvođenje učenika u detaljnije stvaranje novinarskog sadržaja. Zanimalo ih je tako stvaranje vijesti i njihovo “prebacivanje” u tisak. S obzirom da je riječ o učenicima srednje škole kojima “klikanje” nije strano, zainteresirali su se za vođenje društvenih mreža (pogotovo Instagrama) i objavljivanje sadržaja na web-portalu.


Učenici su nam u razgovoru otkrili i da je njihova profesorica “mrak”, a tijekom posjeta nisu skidali osmijeh s lica. Mrzljak naglašava da je ovaj terenski izlet dio programa Škole za život, a služi i kao svojevrsna profesionalna orijentacija te uvid u buduće poslove mladih novinara. 




Reforma Škola za život u crikveničkoj je školi krenula u prvom razredu gimnazijskog usmjerenja u svim predmetima te u četverogodišnjim strukovnim programima u kurikulumu predmeta: hrvatski jezik, matematika te engleski i njemački jezik. 


FOTO/Ivica Tomić


FOTO/Ivica Tomić



FOTO/Ivica Tomić


FOTO/Ivica Tomić