Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: °
Sutra: ° °
18. ožujka 2019.
Ispis članka: Nekome smetaju stupići kod Građevinske škole - Novi List

NoviList.hr

Nekome smetaju stupići kod Građevinske škole

Vandalizam treba sankcionirati

11. srpanj 2018 23:01

Napisao: Ljiljana Hlača

Kada stupića nema, moguće je prometovanje iz Ulice Frana Brentinija u Ulicu Milana Smokvine Tvrdog, i obratno.  S tim problemom je upoznat i Rijeka promet koji na naš dopis što će po tom pitanju napraviti, odgovara da će se pratiti stanje na terenu

Stupiće su znali i rušiti / Snimio Marko GRACIN

RIJEKA   Već neko vrijeme prostor između OŠ Centar i Građevinske škole formiran je kao pješačka zona, budući da se ovdje često zadržavaju djeca kada traje škola. 

Površina je u prvom redu namijenjena za kretanje pješaka, u kojoj nije dozvoljeno kretanje motornih vozila, osim vozila s posebnim dopuštenjem.  U tu svrhu postavljena je odgovarajuća prometna signalizacija te stupići koji ograđuju taj dio.

No, cijela ta priča nekim građanima očito smeta, stoga se stupići uklanjaju. Takva je situacija i sada. Kada stupića nema, moguće je prometovanje iz Ulice Frana Brentinija u Ulicu Milana Smokvine Tvrdog, i obratno. 

S tim problemom je upoznat i Rijeka promet koji na naš dopis što će po tom pitanju napraviti, odgovara da će se pratiti stanje na terenu.

Spomenute škole i mjesni odbor inače traže da se ova vrsta vandalizma i nepoštovanje prometne signalizacije na adekvatan način počne sankcionirati jer to dugo traje.