Kraj 33. Riječkog karnevala

Neka gori pust: Krivac Tomica Karamostić spaljen i bačen u more u riječkoj luci

Marinko Glavan

Foto M. Gracin

Foto M. Gracin

Tomica je još od 15. siječnja čekao obješen s prozora Pomorskog fakulteta, a sinoć su ga članovi karnevalske skupine PomFRi s Adamićevog gata oteglili na sredinu lučkog bazena i spalili



RIJEKA  Tomica Karamostić, pust Riječkog karnevala, spaljen je po završetku karnevalske povorke u akvatoriju riječke luke. Tomicu su s Adamićevog gata na sredinu lučkog bazena oteglili članovi karnevalske skupine PomFRi, te ga zatim spalili, a njegove ostatke bacili u more. Izvršenje strašne kazne za još strašnija nedjela Tomica je još od 15. siječnja čekao obješen s prozora Pomorskog fakulteta, gdje mu je bilo održano i suđenje. Osuđen je po svim točkama optužnice, kojom mu se na teret stavljao niz gnjusnih zlodjela.



Izvršenju okrutne kazne po tradiciji su svjedočili meštar i kraljica Riječkog karnevala, ali ne i gradonačelnik Vojko Obersnel koji je zbog ozljede morao potražiti liječničku pomoć.– Jako mi je žao što sam zbog ozljede koljena koja mi se dogodila u vlastitom domu, morao odustati od završnice riječkog karnevala i što ovog puta nisam imao priliku veseliti se i zabavljati s okupljenima na Korzu, što činim već 16 godina. Zbog snažne boli sam nakon nekoliko sati druženja sa sudionicima povorke i okupljenim građanima morao odustati i potražiti liječničku pomoć. Srećom, ozlijeda nije teška i prema liječničkim prognozama, nakon kratkog oporavka, sve će biti u redu. Čestitam svim sudionicima karnevalske povorke na izvrsnim maskama, koreografiji i velikoj energiji što sam po prvi puta bio prisiljen pratiti na televiziji, poručio je Obersnel.


Od pedesetak nečasnih radnji posebno se ističe to što se Ćaća vraća, jer se MOST nije odlučio, jer su ljudi u Hrvatskoj postali građevine, jer je američki nosač aviona pobjegao iz Jadrana nakon što je njegov imenjak Horvatinčić viđen na gliseru, jer je Maja Šuput ponovno slobodna, jer Karamarko ne zna engleski, a Orešković hrvatski, jer je Zlatni Rat postao impotentan i jer se Ervin ne može odlučiti između Barbare i dečka, a ljubav između Rozge i Hausera nominirana je za Oscara. Posebno otegotnom okolnosti uzeto mu je to što maškare ove godine ne traju ni mjesec dana, kao i to što Anas Sharbini mora učiti kineski, a nije mu pomoglo ni to što Marin Čilić ni ove godine nije u prvih 10 ATP liste tenisača.




Unatoč pokušajima obrane da Tomicu oslobode i poštede kazne, osuđen je jednoglasnom odlukom sudačkog vijeća, a njegova egzekucija i službeno je, na žalost svih ljubitelja maškaranog ludila, označila kraj još jednog karnevala, ali istovremeno i početak priprema za idući, 34. po redu Međunarodni Riječki karneval.