Pobjednik

Najbolju podvodnu fotografiju snimio Damir Zurub iz Zagreba

Sanja Gašpert



RIJEKA Na Otvorenom prvenstvu Republike Hrvatske u podvodnoj fotografiji, održanom ispred plaže Ploče na Kantridi, čiji su domaćini bili Klub podvodnih aktivnosti Kostrena i Ronilački centar »Marco Polo«, pokrovitelj Turistička zajednica grada Rijeke, a organizator Hrvatski ronilački savez, sudjelovalo je 25 fotografa i šest modela iz ukupno dvanaest klubova, od kojih šest iz Italije, dva iz Slovenije i četiri iz Hrvatske. Fotografi su se natjecali u dvije kategorije aparata, DSLR (digitalni refleksni) i Kompakt u tri natjecateljske kategorije – riba, ambijent i makro.


Najbolju fotografiju snimio je Damir Zurub iz Ronilačkog kluba Roniti se mora, u kategoriji ambijent. Ekipno, u klasi Open prvo mjesto osvojio je RK Roniti se mora, drugo Faenza Club te treće CSPA Ghisleri, a u klasi DPPF prvi je bio RK Roniti se mora, drugi KPA Sisak te treći RK Ugor Vrsar.


Pojedinačno, u klasi Open, s digitalnim aparatom prvi je Damir Zurub iz RK Roniti se mora, drugi Marco Bollettinari iz CSN2000 Farenza, a treći Claudio Zorri iz CSPA Ghisleri. U klasi Open s fotoaparatom Kompakt prvi je Evgen Suban iz DPD Soča Nova Gorica, druga Paola Antonela Corradi iz CSN2000 Farenza te treći Marco Fantin iz Faenza Cluba. U klasi DPPF s digitalnim aparatom prvo mjesto osvojio je Damir Zurub (RK Roniti se mora), drugo njegov klupski kolega Marino Brzac te treće Dalibor Andres iz RK Sisak, a s aparatom Kompakt prvi je bio Karleto Vincan iz RK Roniti se mora, drugi Roberto Gergeta, a treći Anton Prekalj, obojica iz RK Ugor Vrsar.