Prijem

Nagrađena učiteljica: Milana Jakšić zaslužna za informatizaciju OŠ Sv. Matej

Biljana Savić

S prijema u Općini

S prijema u Općini



VIŠKOVO – Milana Jakšić jedina je učiteljica iz Osnovne škole Sveti Matej Viškovo koju je u povodu ovogodišnjeg Svjetskog dana učitelja nagradilo Ministarstvo znanosti i obrazovanja. Tim je povodom u prostorima Općine Viškovo za nju organiziran prijem na kojem su joj čestitali načelnica Sanja Udović, te njezini zamjenici Snježana Podobnik i Denis Mladenić.


Načelnica Udović poručila je da je nužno pratiti trendove u obrazovanju, a da je Milana Jakšić, inače profesorica informatike, pravi primjer toga. Ravnatelj škole Josip Crnić kazao je da je profesorica Jakšić zaslužna za praćenje informatizacije u svim segmentima rada škole.


Osim toga, zahvaljujući njoj, stručni ispiti za nastavnike informatike iz Primorsko-goranske, Istarske i Ličko-senjske županije, održavaju se upravo u viškovskoj osnovnoj školi.




Milana Jakšić nagrađena je zbog sudjelovanja i organizacije predavanja, radionica i edukacija na državnoj i međunarodnoj razini, zbog unapređenja rada škole, uvođenja inovativnih metoda podučavanja i vrednovanja u školi, rada u stručnim vijećima i udrugama, aktivnosti na međunarodnim projektima, pisanja stručnih članaka, oblikovanja nastavmih materijala i obrazovnog sadržaja te općenito rada na unaprijeđenju sustava obrazovanja.