Kuhao Kristian Kozmić

Na Korzu predstavljen “Primorski pijat”, podijeljeno 400 porcija maškarane jote

Ljiljana Hlača

Snimio Roni BRMALJ

Snimio Roni BRMALJ

»Jota je pravo karnevalsko jelo, koje se sprema zvončarima kako bi izdržali napor. To je cjelodnevni obrok zbog sastojaka, a u ovu smo stavili 20 kg fažola, sedam kg kupusa, zatim isto toliko kapule. Stavio sam i jedan poriluk, dva kg mrkve, četiri kg  pancete i domaće kobasice«, otkriva Kozmić



RIJEKA Uz podjelu 400 porcija maškarane jote na Korzu jučer je predstavljena  tradicionalna kuharica domaćih jela »Primorski pijat«, Kristiana Kozmića u izdanju Adamića, a pod pokroviteljstvom Grada Rijeke.


Maškarana jota na Korzu se miješala već od ranih jutarnjih sati, a  interes je bio i više nego odličan. Na upit što ovu jotu razlikuje od drugih Kozmićje rekao da je sve u sastojcima – a oni su pravi, domaći.


»Jota je pravo karnevalsko jelo, koje se sprema zvončarima kako bi izdržali napor. To je cjelodnevni obrok zbog sastojaka, a u ovu smo stavili 20 kg fažola, sedam kg kupusa, zatim isto toliko kapule. Stavio sam i jedan poriluk, dva kilograma mrkve, četiri kilograma pancete i domaće kobasice«, otkriva Kozmić.




Ovo je treća kuharica koju izdaje Adamić, a može se kupiti po cijeni od 80, preko Adamića za 100, a u knjižarama za 150 kuna.