Svih 340

NOVOST U BAKARSKOJ ŠKOLI Svi đaci sad će moći u jednu smjenu

Sanja Gašpert

Osnovna škola Bakar spada u najstarije škole u Republici Hrvatskoj

Osnovna škola Bakar spada u najstarije škole u Republici Hrvatskoj

Uređene su tri male učionice koje omogućavaju individualni pristup svakom učeniku, informatički kabinet i prostrana knjižnica



BAKAR Osnovna škola Bakar, škola s dugogodišnjom tradicijom, ove je školske godine uvela jednosmjenski rad u jutarnjoj smjeni, za ukupno 340 učenika od prvog do osmog razreda. Kako bi se realizirao ovaj novi projekt, trebalo je tijekom ljetnih praznika obaviti unutrašnje radove u školi pregrađivanjem postojećih prostorija, inače krajem prošlog stoljeća dograđenog novog školskog krila zgrade.


Završetkom radova uređene su tri male učionice koje omogućavaju individualni pristup svakom učeniku, informatički kabinet, kao i prostrana knjižnica. Radove u iznosu od 38 tisuća kuna financiralo je Ministarstvo znanosti i obrazovanja.


– Mnogi projekti koje je Škola pokrenula su realizirani, neki su u tijeku, a poneki u razmatranju. Svi će ti projekti zasigurno unaprijediti kvalitetu odgoja i obrazovanja i biti u skladu s državnim pedagoškim standardom. Kažimo i to da je ove jeseni nastava informatike postala redovna za učenike petih i šestih razreda, dok je izborni predmet za učenike sedmih i osmih razreda. Škola i u ovoj šklolskoj godini učenicima nudi raznovrsne izvannastavne aktivnosti kroz odabrane sadržaje, ističe ravnateljica OŠ Bakar Mirjana Dragičević.




Dodaje kako Grad Bakar ulaže znatna financijska sredstva u rad Škole i vodi posebnu brigu o obrazovanju najmlađih sugrađana te kako je suradnja između grada i škole odlična i partnerska.


Osnovna škola Bakar spada u najstarije škole u Republici Hrvatskoj. Davne 1776. godine darovnicom Marije Terezije otvorena je pučka škola u Bakru, jer je već tada prepoznata uloga obrazovanja. Školska zgrada u kojoj se danas nalaze učenici otvorena je 1909. godine i spada u stare secesijske građevine. U sklopu Osnovne škole Bakar se nalaze i tri područne škole – PŠ Krasica, PŠ Škrljevo i PŠ Kukuljanovo.


Specifičnost škole su učenici putnici koji svakog dana organiziranim prijevozom dolaze u školu iz navedenih područja. U školi su posebno ponosni statusom Međunarodne EKO škole dobivenim 2006. godine, u sklopu kojega se ostvaruju mnoge aktivnosti i projekti i razvija eko svijest o značaju zaštite okoliša i održivom razvoju.


A da Grad Bakar uistinu velika financijska sredstva i pažnju usmjerava obrazovanju, pokazuje i činjenica kako svi bakarski osnovnoškolci imaju besplatne školske udžbenike i radne bilježnice, prvašići poklon-bonove, produženi boravak od ove školske godine imaju sve bakarske škole, a osiguran je i besplatan autobusni prijevoz po svim naseljima.