Ulaganje

NOVI ZAHVATI Proširit će se groblje na Drenovi, KD Kozala ulaže četiri milijuna kuna

Ljiljana Hlača

Foto Ivica Tomić

Foto Ivica Tomić

Cijena kompletno uređenih novih grobnih mjesta bit će 37.500 kuna bez PDV-a. Na Drenovi je još neizgrađeno 24 polja



RIJEKA Nastavlja se proširenje grobnih kapaciteta na groblju Drenova pa su tako u tijeku radovi na izgradnji druge spiralne građevine niša i pretinaca na polju G-9 te grobnica na cjelini A u polju G -10, objavljuje KD Kozala, koje skrbi o riječkim grobljima. Riječ je o investiciji teškoj nešto više od četiri milijuna kuna, što je iznos bez PDV-a. Radovi su započeli još krajem siječnja, sada su središnjoj fazi izvođenja, te se planiraju dovršiti u rujnu 2018. godine.


– Grobnice na novoizgrađenoj cjelini A polja G -10 se planiraju stavljati u funkciju postepeno po fazama od listopada 2018. godine, dok se niše i pretinci također planiraju stavljati na tržište u fazama ali tek kada se popune kapaciteti u prvoj već izgrađenoj spiralnoj niši, naveli su u KD Kozala. Cijena kompletno uređenih grobnica će biti 37.500 kuna, također bez PDV -a.


Rijeka nema problema s grobnim mjestima, a Drenova je tek na izgradnji grobova na polju G -10 od ukupno planiranih 34 polja što znači da je još uvijek neizgrađeno 24 polja.




Iz KD Kozala priopćili su i da Komunalno društvo ima novu web stranicu i za sve one koji se žele upoznati s kulturnim spomenicima riječkih groblja i mobilnu aplikaciju za pametne telefone naziva art tour. Nova stranica olakšava komunikaciju s korisnicima, pruža informacije o poduzeću, uslugama, daje savjete u trenutku smrti, a dodana je opcija koja omogućuje pretragu lokacija grobnih mjesta pokojnika, koji su pokopani na jednom od groblja u Rijeci od 2000. godine do danas. Tražilica pokojnika je u testnom razdoblju. Poduzeće još razmišlja na koji će se način svi ukopi obavljeni prije 2000. godine prenijeti u digitalni oblik i na taj način biti dostupni.


Mobilna aplikacija se može preuzeti na ulazu u groblje QR kodom i omogućuje posjetitelju da se upozna s do sada obrađenim spomenicima koji su već prezentirani kroz projekt Tjedan upoznavanja groblja Europe.