Mediteranski centar inovacija

Motel Panorama do daljnjega ruglo: Riječkom HGK stigla odbijenica. ‘Vaš projekt nije prihvatljiv’

Portal Novilist.hr

Foto Ivica Tomić

Foto Ivica Tomić



RIJEKA Na današnjoj sjednici Gospodarskog vijeća Hrvatske gospodarske komore – Županijske komore Rijeka predsjednik riječke HGK Vidoje Vujić upoznao je prisutne s pristiglom obavijesti Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta da prijavljeni projekt revitalizacije motela Panorama ‘ne odgovara uvjetima prihvatljivosti’. Riječka HGK uložila je prigovor na tu obavijest.


– Očekujemo da će prigovor biti prihvaćen s obzirom na pruženu argumentaciju i dokaze. Za slučaj da prigovor ne bude riješen u skladu sa očekivanjima komore i partnera pokrenut će se upravni spor, izjavio je Vujić.


On je uvodno upoznao prisutne vezano za zaključak s prethodne sjednice Gospodarskog vijeća s problematikom koja se tiče projekta Mediteransko Edukacijski Komorski Centar Inovacija -MEKCI – ex Motel Panorama.




– HGK ŽK Rijeka pokrenula je potrebne pravne radnje vezano uz ne postupanje nadležnih tijela po prijavljenom projektu a cijeneći pri tom protek vremena i ostavljeni rok koji nadležno tijelo ima za rješavanje, rekao je Vujić.


Na sjednici su predstavnici Erste & Steiermärkische Bank d.d., Christoph Schoefboeck, predsjednik Uprave sa suradnicima izvijestili na temu Put do uspješne realizacije financijskih i komercijalnih transakcija.


Gospodarsko vijeće HGK ŽK Rijeka pohvalilo je primjere društveno odgovornog poslovanja koje banka nudi zajednici te pružilo potporu kako postojećim tako i budućim aktivnostima Erste banke na području Primorsko-goranske županije. Posebno pozitivnim ocjenjeno je transakcijsko bankarstvo Erste banke, kao iznimno dobra poduzetnička poluga kojom poduzetnik kroz jedan komunikacijski kanal ima podršku u upravljanju sredstvima, financiranju trgovine, izvoza i lanca nabave.


Usluge Europske banke za obnovu i razvoj EBRD s naglaskom na financijske instrumente, modele i uvjete kreditiranja poduzetnika prezentirali su predstavnici EBRD Višnja Mrakovčić Supek i Josip Lasić.



Posebnu podršku i naglasak Gospodarsko vijeće HGK ŽK Rijeka, stavilo je na koncept financiranja kroz kapital od strane EBRD cijeneći pri tom potrebe gospodarstva u županiji ali i u Republici Hrvatskoj, izvijestili su iz riječke HGK.