Studijski izlet

Medicinski fakultet ugostio karlovačke srednjoškolce: Dođite nam i na studije

Barbara Čalušić

foto: Novi list

foto: Novi list

Srednjoškolci su obilazak fakulteta nastavili posjetom Zavodu za anatomiju gdje ih je dočekala prodekanica za nastavu, prof. dr. Ivana Marić.



RIJEKA – Medicinski fakultet u Rijeci danas je ugostio učenike prvog razreda prirodoslovnog smjera Gimnazije Karlovac. Gimnazijalci su došli upoznati potencijalno mjesto budućeg studiranja, a ovo je i prva generacija gimnazijalca koja u rodnom gradu pohađa prirodoslovni smjer karlovačke gimnazije.


Ovakve studijske izlete organiziraju kako bi popularizirali novi gimnazijski smjer dok ih je dekan Medicinskog fakulteta prof. dr. Tomislav Rukavina upoznao s aspektima studiranja na riječkoj medicini i mogućnostima koje on pruža. Fakultet trenutno pohađa 1.600 studenata, a obrazovnu i stručnu podršku pružaju mu KBCRijeka, Doma zdravlja PGŽ i Opća bolnica Karlovac.


– Ovakva predstavljanja obično radimo s maturantima, no pristup prvim razredima bolja je praksa koja omogućuje srednjoškolcima da se ranije upoznaju s radom fakulteta, a o svom daljnjem školovanju počnu razmišljati u prvim godinama srednje škole. Vjerujte u sebe i nema cilja koji nećete moći ostvariti ako to doista želite. Odabirom jednog od triju studija koja naš fakultet nudi, odabirete zanimanje kojim skrbite o nekome drugome, o nečijem zdravlju, o kvaliteti života, a nema ništa ljepše i plemenitije od toga, istaknuo je dekan Medicinskog fakulteta prof. dr. Tomislav Rukavina.




Srednjoškolci su obilazak fakulteta nastavili posjetom Zavodu za anatomiju gdje ih je dočekala prodekanica za nastavu, prof. dr. Ivana Marić.